Dinamo uoči Arsenala

Pjaca: U Londonu ćemo igrati za Zdravka Mamića i Ademija!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
28.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, GNK Dinamo - FK Molde.Marko Pjaca .Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.12.2014., Zagreb - Europska nogometna liga, skupina D, GNK Dinamo - FC Celtic. Marko Pjaca. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ćorić, Pjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Marko Pjaca
23.11.2015.
u 18:27
– Topnici su u utorak favoriti, ali idemo po pozitivan rezultat! Uzdrmalo nas je to što smo ostali bez Arijana, kapetana i vođe momčadi, pravoga borca. Šokirala nas je tako visoka kazna – ističe Marko
Pogledaj originalni članak

Nevjerojatno zvuči podatak da Dinamov reprezentativac Marko Pjaca (20) ove sezone još nije zatresao suparničku mrežu u Prvoj HNL! Bio je na travnjaku ukupno 912 minuta, odigrao je 13 od 17 utakmica, ali u strijelce se nije upisao. Srećom po plave, nije postio u europskim utakmicama pa je u pretkolima za ulazak u Ligu prvaka zabio tri gola i bio je jedan od najboljih dinamovaca u ljetnim mjesecima. U petak je u Koprivnici asistirao Henriquezu za pobjednički pogodak, bila je to prva ovosezonska prvenstvena pobjeda plavih izvan Zagreba...

Važno je da dobro igram

– Je li? Nisam to znao! Najvažnije je da smo upisali bodove, a svojom se neočekivano lošijom ovosezonskom statistikom previše ne opterećujem. Brojke me ne zanimaju, sve će doći na svoje, važno je da dobro igram – kaže Pjaca.

Jeste li zadovoljni svojim jesenskim igrama nakon Norveške?

– Bilo je i dobrih i lošijih partija, uvijek može bolje. Mlad sam igrač, tek mi je 20 godina, ne želim tražiti izgovore, ali oscilacije su u mojim godinama posve normalna pojava.

Što možemo od Dinama očekivati u utorak u Londonu u dvoboju s Arsenalom na Emiratesu?

– Bit će vrlo teško, Arsenal je izvrstan i neće nas zavarati naša pobjeda u Maksimiru. Morat ćemo odigrati barem jednako dobro kao u Zagrebu da bismo ostvarili dobar rezultat. Arsenal je svakako favorit, ali ne idemo u London s bijelom zastavom, vjerujemo da možemo ostati neporaženi.

Odigrali ste dvije dobre utakmice s Olympiakosom, međutim ostali ste praznih ruku, odlučivale su nijanse. Kakve su posljedice ostale nakon tih poraza?

– Zadovoljni smo što smo odigrali dvije barem ravnopravne utakmice, to nam svakako daje još više samopouzdanja uoči Londona. Naravno da smo istodobno i razočarani jer nismo bodovno bili nagrađeni, a pomalo mi smeta što u medijima nije istaknuto da smo sva tri gola protiv Grka primili iz zaleđa!

U Zagrebu je protiv Arsenala jedan od najboljih bio Arijan Ademi, koji je nakon toga "pao" na doping-testu i u petak je drastično kažnjen sa četiri godine suspenzije.

Uzdrmalo nas je to što smo ostali bez Arijana, kapetana i vođe momčadi. Bili smo šokirani kad smo čuli za kaznu.

Opet ste, kao i početkom sezone, ostali bez klupskoga "šefa" Zdravka Mamića, kako je u svlačionici dočekano njegovo pritvaranje?

Pobjednički ritam na proljeće

– Kad je prvi put bio u istražnom zatvoru, dobro smo se nosili s tim i vjerujem da smo mu olakšali teške trenutke. Sad ćemo u Londonu igrati za njega i za Arijana!

Jesu li nastupi u Ligi prvaka razlog lošije Dinamove domaće sezone?

– Liga prvaka možda utječe na te lošije rezultate, ali i ne mora to biti uzrok. Međutim, naš je cilj znan – osvojiti naslov! Siguran sam da ćemo na proljeće dohvatiti pobjednički ritam.

Hoće li o naslovu odlučivati međusobne utakmice s Rijekom i Hajdukom?

– Svaka će utakmica biti jednako važna, baš svaka!

>> Wenger: Uefa je nepravedna, trebala je poništiti Dinamovu pobjedu

Pogledajte na vecernji.hr