naglasak

Platini, pustite nas na miru i pokupite "banane" iz Milana!

Foto: PA/PIXSELL
Platini, pustite nas na miru i pokupite "banane" iz Milana!
27.02.2013.
u 09:45
Predsjednik Uefe poslao pismo premijeru Milanoviću te mu zamjerio što ne rješava pitanje huliganstva
Pogledaj originalni članak

Michel Platini, predsjednik Uefe, poslao je novo pismo hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću. Donosimo vam najzanimljivije dijelove tog pisma.

"Uefa je vrlo zabrinuta nasiljem hrvatskih navijača na pojedinim utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske momčadi u Uefinim natjecanjima. Ta zabrinutost nije ništa novo. U veljači 2011. godine susreo sam se s predsjednikom Republike Hrvatske kako bih mu objasnio službeni stav Izvršnog odbora Uefe. S našega gledišta, izostanak utjecaja i opredijeljenosti s najviše, vladine razine glavni je čimbenik koji sprečava napredak po tom pitanju, te imajući to na umu, Izvršni odbor Uefe odlučio je zadužiti Františeka Laurineca, predsjednika Komisije za stadione i sigurnost, da se susretne s najvišim predstavnicima hrvatske vlade i nogometnih vlasti, i to žurno. Treba postići sporazum o provođenju ključne strateške akcije koja je potrebna da bi se ostvario trenutačni napredak. Željeli bismo predložiti da se taj sastanak održi u Hrvatskoj u ožujku 2013. godine te vas ljubazno molimo za punu suradnju te da to pitanje tretirate kao najviši prioritet. Znamo da možemo računati na suradnju s novim vodstvom HNS-a. Ali sada Vas trebamo više nego ikad."

Još je jednom prvi čovjek Uefe odlučio nagaziti Hrvatsku, ali sada je tim pismom amnestirao HNS, a prozvao državu. Zlobnici će reći da to Mamić preko Šukera napada Jovanovića. Slažem se da je pitanje huliganstva, ponajprije pitanje države i njezinih institucija. Prvi ću biti za to da se mijenjaju devijantne pojave u društvu, da se od vrtića, škola, a isto tako i iz obiteljskog kruga, što je još važnije, odgajaju nove generacije koje će se nogometu veseliti, pratiti ga i navijati civilizirano.

No, Platini ne zna da su za mnoge stvari u hrvatskom nogometu krivi i huligani u klupskim foteljama. Koji godinama vode hrvatski nogomet.

Premijer Milanović ima puno većih problema u državi. Iz Bruxellesa ga traže da sve bude spremno za ulazak u EU. Problem s navijačima nije od jučer i teško ga je riješiti . Dokaz za to su, primjerice, i zemlje Europske unije Poljska, Italija i Grčka. No, ništa manji problem Uefa i Platini nemaju i s rasizmom i namještanjem nogometnih utakmica. To su, gospodine Platini, također vaši problemi. I zbog toga nas pustite na miru i "skupljajte banane" u Milanu!

>>>HNS i ljudi iz Vlade, primite se posla, ne mažite oči javnosti

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FC
fcod
10:00 27.02.2013.

Veliki igrač, a loš čovjek! Pada mi na pamet još jedan takav, tu nama puno bliže

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:10 27.02.2013.

hahahahahaha eto sto si trazio to si dobio...

MA
MaSpa
10:12 27.02.2013.

A jel ima kakvih eura i dolara u tim bananama? Jer, ako nema, ne isplati ih se podizati sa terena..