KASNE RADOVI Lavov, Donjeck i Harkiv dobili rok do 30. studenog

Platini zaprijetio Ukrajincima: Izgubit ćete Euro!

13.05.2009.
u 12:59
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski gradovi Lavov, Donjeck i Harkiv dobili su rok od Uefe da do 30. studenog moraju završiti sve pripreme za organizaciju Europskog prvenstva 2012. godine. Problema ima u glavnome ukrajinskom gradu Kijevu, dok su se, zasad, izvukli poljski gradovi Varšava, Poznan i Gdanjsk, koji ne kasne s radovima.

- U Ukrajini se još mnogo toga treba riješiti po pitanju infrastrukture jer postoje ogromni infrastrukturni problemi - kazao je predsjednik Uefe Michel Platini i oštro nastavio:

- Ako do kraja studenog Ukrajinci ne dovrše očekivane radove, imat ćemo velikih problema.

Na olimpijskom stadionu u Kijevu trebalo bi se održati finale Eura 2012. godine, no Platini je rekao kako ni to još nije sigurno te da bi se o tituli europskog prvaka moglo odlučivati u Varšavu.

- Kijev zadovoljava Uefine kriterije za utakmice EP-a do polufinala, a finale bi se moglo održati jedino ako glavni ukrajinski grad ispuni još neke uvjete do 30. studenog, kazao je Platini i dodao:

- Ako to ne bude Kijev, domaćin finalu mogla bi biti Varšava.

Ako najkritičniji ukrajinski gradovi Lavov i Harkiv do 30. listopada ne zadovolje komisiju Uefe, najvjerojatnije će ih zamijeniti poljski Chorzow i Krakow, što bi bio ekstreman korak jer, kako se čulo iz usta članova izvršnog odbora, "Uefa ne želi ulaziti u to političko minsko polje" da bude šest poljskih i samo dva ukrajinska grada domaćina.

Pogledajte na vecernji.hr