Željko Petrović

'Plavi će prezimiti, Anderlecht ne može protiv Ajaxa'

Foto: 'ANDREJ ISAKOVIC'
'Plavi će prezimiti, Anderlecht ne može protiv Ajaxa'
03.12.2009.
u 20:30
Bivši Dinamov nogometaš i prošle sezone asistent Martina Jola u HSV-u, Željko Petrović, uvjeren je da plavi imaju odlične izglede za prezimljavanje.
Pogledaj originalni članak

– U pobjedu Ajaxa nad Anderlechtom uvjeren sam 80 posto! – tvrdi Petrović.

Čak i s drugom momčadi?

– Kod njih nema prve i druge momčadi. Posve je svejedno igra li Emanuelson ili Anita, Bakirçioglu ili Rommedahl... Pristupaju igri kao da se radi o utakmici biti ili ne biti. Ajax je veliki klub, zbog svoga ugleda i navijača ne smije si dopustiti bilo kakve kalkulacije. Tu je i dugogodišnje suparništvo s Anderlechtom, kojega uvijek i svuda želi pobijediti. Zbog svega toga, Dinamu dajem velike izglede za prolaz.

Anderlechtu je biti ili ne biti. Može li nadmašiti sebe?

- Ne, već je u Bruxellesu od Ajaxa trebao dobiti porciju. Belgijci bi mogli iznenaditi samo uz veliki Ajaxov peh.

Je li vas iznenadila Dinamova pobjeda u Bruxellesu?

– Da, jer igra nije bila tako sjajna. Ali, taj Tomečakov potez bio je senzacionalan. Da je to napravio igrač Barce ili Intera, ta snimka obišla bi cijeli svijet. Čudesno!

Dinamo – Timisoara?

– Sreća je što je toliko Rumunja suspendirano. Gledao sam ih u Amsterdamu i njihova zatvorena formacija bila je Ajaxu neprobojna. Jako nezgodna momčad – zaključio je Željko Petrović.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar miletiml
miletiml
03:26 04.12.2009.

na kraju ce biti kao engl.-ukraina

MR
mrvecdam
08:51 04.12.2009.

izbiri se sam,pa ti nece drugi odlucivati i stalno kukati da su oni drugi krivi

OB
-obrisani-
06:51 04.12.2009.

Pa ja se stvarno bojim, da če igrači Ajaxa biti tako strašno motivirani kao Englezi protiv Ukrajinaca i da Dinamo ne čeka ništa povoljno iz Amsterdama. U igru su veći interesi, marketinški ugovori, TV prava i slično. I jasno da evropske ekipe sa više interesa i dobitka dočekuju jedan uvaženi Anderlecht nego jedan NK Dinamo sa zapadnoga balkana za kojega težko prodaju reklame i TV prava, težko napune tribune i još če imati problema sa Bad Blue Boys hordom.