DINAMO u splitu

Plavi na Poljudu kreću sa čak šest Južnoamerikanaca

Foto: Goran Stanzl
Plavi na Poljudu kreću sa čak šest Južnoamerikanaca
06.04.2010.
u 12:28
Uoči puta u Split Kurno Jurčić je kazao da je velika Dinamova želja pobijediti na Poljudu i ući u finale Kupa, što bi bio prvi Jurčićev trijumf u Splitu (u regularnom vremenu).
Pogledaj originalni članak

Kruno Jurčić u poljudsko grotlo prvi put šalje momčad s čak šest Južnoamerikanaca u prvih 11: Etto, Cufre, Ibañez, Calello, Sammir i Dodo. Kruno traži vukove, igrače koji neće uzmaknuti pred kramponima Pandže i društva, kao što se to dogodilo tri puta prošloga proljeća. Jednom Vlaku (0:2) i dva puta Jurčiću (0:3, 2:2).

Povjerenje u Calella

Calello će biti zamjena za Badelja, tragičar derbija prije godinu dana, kada je skrivio jedanaesterac. Jurčić mu maksimalno vjeruje, a Calello provjereno nije “svilen” igrač jer se u dresu Independientea kalio u žestokim obračunima argentinske lige.

– Volio bih da odigramo utakmicu sa što manje prekida, da imamo puno šansi, kao u posljednja dva susreta, a realizacija će već doći – kazao je Jurčić.

Očekuje da će Hajduk promijeniti zatvorenu taktiku u odnosu na zagrebačku utakmicu te da će zbog rezultata 0:0 biti prisiljen nadigravati se.

Osjeća li pritisak, budući da se radi o eliminacijskoj utakmici?

– Pritisak osjećam uoči svake utakmice, a kad je riječ o susretu s Hajdukom, ugođaj je uvijek sličan – uvijek sam u poziciji da ću biti smijenjen – kaže Jurčić.

Iako ne bi trebao biti ciničan, jer ne tako davno jedan Dinamov trener odletio je s klupe nakon poraza od Hajduka na dvoranskom prvenstvu, Jurčiću danas neće pasti ni dlaka s glave, bez obzira na ishod. Sigurno će odraditi posao do kraja sezone.

Neshvatljivo opuštanje

Trener podsjeća na Dinamovu neizlječivu bolest, da se njegova momčad neshvatljivo opušta kada u uzvrat odlazi sa sigurnom prednošću (Hearts, Hajduk).

– Lakše mi je pripremati momčad kada u Split idemo s 0:0, nego kad smo imali prednost od 3:0 – zaključio je Dinamov trener.

Bez obzira na 0:0 iz Maksimira, plavi su u Splitu ipak veliki favoriti. To pokazuje i bodovni učinak (53-39), a pogotovo vrijednosti i iskustvo igrača.

Butina, Bišćan, Cufre i Kovač odigrali su bezbroj takvih utakmica, a Mandžukić je Hajdukova noćna mora. Bijeli nemaju niti jednoga igrača takve klase.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MI
mitar
12:57 06.04.2010.

Sa onako losom igrom ne mozemo ni NK Trnje pobijediti

PA
pašticada
15:13 06.04.2010.

sve vam je isto 00 ili 50 izgubiz ćete tako i tako

MI
milton
17:16 06.04.2010.

Crash to bulgarian parlaments