humanitarac

Plemeniti Messi platit će liječenje ranjenoj sirijskoj djeci!

Foto: Reuters/Pixsell
Plemeniti Messi platit će liječenje ranjenoj sirijskoj djeci!
09.03.2012.
u 09:12
Ganuti Messi odlučio se na taj potez nakon što je na TV ekranu vidio brojnu teško ranjenu djecu kako plaču i nemaju odgovarajuću liječničku pomoć.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je financijski pomagao ljudima koji su ostali bez domova u tsunamiju i ostalim prirodnim katastrofama, Lionel Messi ponovo kreće u humanitarnu akciju. Vrlo često pokaže da je veliki humanitarac, a ovaj će put, kako je objavio sirijski portal FM Sirija, platiti troškove liječenja za 1500 ranjene djece koja su stradala u 11-mjesečnim sukobima u Siriji između režimskih i oporbenih snaga.

Ganuti Messi odlučio se na taj potez nakon što je na TV ekranu vidio brojnu teško ranjenu djecu kako plaču i nemaju odgovarajuću liječničku pomoć. Kako prenosi portal FM Sirija, Messijev potez nema nikakvu političku pozadinu nego je isključivo ljudski jer Messi nije rekao kojoj će djeci financirati liječenje, nego da će pomoći najteže ranjenoj djeci da odu na liječenje u najbolje bolnice Europe i SAD-a.

Naime, preko međunarodnog Crvenog križa i sirijskog Crvenog polumjeseca Messi pokušava stupiti u kontakt s roditeljima ranjene djece i dogovara da stručni tim liječnika ode u Siriju pregledati djecu kako bi najteži slučajevi bili evakuirani. Također, portal FM Sirija prenosi da će stupiti u kontakt s bivšim argentinskim predsjednikom sirijskog podrijetla Carlosom Menemom, kojega poštuju i vlast i oporba, te ga zamoliti da koristi svoj autoritet kako bi što prije i neometano organizirali evakuaciju ranjene djece.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HR
hrvatin
14:18 09.03.2012.

Svaka cast,veliki nogometas i veliki covjek.Rijetko svijetlo u tami ovog jadnog svijeta koji svaki dan sve vise ima miris mrznje i krvi.Bravo Messi!