'TO NE ZNA MNOGO LJUDI'

'Pljunuo na hrvatski grb i dres', a sada je otkrio kako je odbio igrati za Hrvatsku

Foto: Printscreen
'Pljunuo na hrvatski grb i dres', a sada je otkrio kako je odbio igrati za Hrvatsku
01.06.2020.
u 11:57
– Ćiro i Srebrić gledali su me. Htjeli su porazgovarati sa mnom i pitati što i kako za budućnost. Ja sam im se zahvalio, pružio ruku i rekao da sam rođen u Bosni i Hercegovini i da ću igrati samo za BiH – rekao je Topić
Pogledaj originalni članak

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić (44) proteklih je tjedana punio medijske stupce svojevrsnim sukobom s bivšim vatrenim vratarom Vladimirom Vasiljom.

– Imao sam i jedan neugodan incident u dvoboju s Hrvatskim dragovoljcem u gostima. Za njih je tada branio Vladimir Vasilj koji je bio hrvatski reprezentativac na Mediteranskim igrama. U prvenstvenom dvoboju pljuvao je prema meni kada bi bio korner za nas, psovao mi je čak mater balijsku, nema što mi nije govorio. To se događalo 1997. godine – rekao je Marko Topić.

Vladimir Vasilj nije mu ostao dužan.

– U trenutku kada je Topić postigao pogodak na Mediteranskim igrama, trčeći prema klupi naše reprezentacije urlao je, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona postao je Marko Topić – rekao je Vasilj i dodao:

– Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka ''pljunuo na grb i dres'' Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Nitko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio.

Topić je po nacionalnosti Hrvat, rođen je u Oštroj Luci pokraj Orašja. No, nikad nije ni pomišljao zaigrati za Hrvatsku nego je odabrao državu u kojoj je rođen.

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

A sada je u razgovoru za podcast Opsajd progovorio o tome kako je odbio bivšeg hrvatskog izbornika Ćiru Blaževića.

– Ćiro i Srebrić gledali su me. Htjeli su razgovarati sa mnom i pitati što i kako za budućnost. Ja sam im zahvalio, pružio ruku i rekao da sam rođen u Bosni i Hercegovini i da ću igrati samo za BiH – rekao je Topić i dodao:

– To ne zna mnogo ljudi, trebao sam razgovarati s Ćirom. Mislim da je bio 2. studeni 1997. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar SvGera
SvGera
15:14 01.06.2020.

kad mu pogledam tu priglupu facu čini mi se da je i dobro da ne igra za našu repku

DE
dektiva3
17:07 01.06.2020.

Dvojno državljanstvo sigurno nije odbio,odmah oduzeti i njemu i svima koji ga imaju jer dosta smo bili građani drugog reda,neka biraju gdje će živjeti i to državljanstvo mogu zadržati a onog drugog se odreći,tako bi bili jednaki pred zakonom,gdje ćemo mi pobjeći ako nas jednog dana osude...?

MA
Madafacka69
23:11 01.06.2020.

pa covjek igra za drzavu u kojoj je rodzen, nije bitna vjera, mozes tj bit katolik, musliman, ali ako rodzen u Tunuguziji onda si Tunguzijac, a ne pohvatinic ili posrbica iz Bosne. Pa dajte molim vas.