SVJETSKA LIGA

Pobjeda Hrvatske u Varaždinu

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Pobjeda Hrvatske u Varaždinu
23.02.2010.
u 18:25
Kako se i očekivalo, vaterpolisti Hrvatske stigli su do lake pobjede u 4. kolu Svjetske lige svladavši u Varaždinu Makedoniju sa 12:9.
Pogledaj originalni članak

Najveći dio posla izabranici Ratka Rudića obavili su već do kraja druge četvrtine koja je završila prednošću Hrvatske 8:5.

Sigurno prema završnici

– Rano smo se odvojili. Nismo htjeli ostaviti nikakav prostor da se Makedonci eventualno razmašu – rekao je nakon susreta izbornik Rudić.

U nastavku utakmice Hrvati su se očekivano opustili, no to je gostima bilo dovoljno tek da drugu polovicu završe u egalu – 4:4.

– Za nas je ovo vrhunski rezultat s obzirom na to da je s druge strane stajala velesila poput Hrvatske. I kad smo došli u Varaždin, bili smo svjesni da ćemo domaćinu poslužiti tek kao malo jači sparing-partneri. I dok Hrvatska na Europskom prvenstvu cilja zlato, na nama je tek da pokušamo izboriti plasman u europsku završnicu – realan je u svojem komentaru bio makedonski izbornik Stevan Nonković.

Gotovo najjači sastav reprezentacije Hrvatske privukao je gledatelje koji su do posljednjeg mjesta ispunili gledalište u varaždinskom plivalištu. Atmosfera je očito bila dovoljno motivirajuća za dupine.

– Početak utakmice bio je odličan. Kasnije, kako je pobjeda bila sve sigurnija, malo smo izgubili ritam. Možda u nekim situacijama u napadu nismo bili dovoljno agresivni ni dovoljno koncentrirani u obrani. No, sve je to razumljivo. Da je s druge strane stajao neki jači protivnik, i naša bi izvedba bila barem za jednu stubu na višoj razini – poručio je Rudić koji je u toj utakmici priliku dao svim igračima.

S novim bodovima hrvatski vaterpolisti korak su bliže prvom mjestu u skupini.

– To nam je i te kako važno jer nam ono donosi plasman na završni turnir koji će se odigrati sredinom srpnja u Nišu. Uz taj turnir računamo i na završnicu Fina kupa u Rumunjskoj potkraj srpnja. Ta dva natjecanja uklapaju nam se u plan priprema za Europsko prvenstvo u Zagrebu – otkrio je hrvatski izbornik.

Bez Hinića i Markovića

Sastav iz Varaždina bit će kostur reprezentacije.

– Njima svakako treba pridodati Hinića i Markovića koji su na poštedi zbog ozljede – zaključio je Rudić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.