Ždrijeb EP-a

Pobjeda je nužna da u skupini izbjegnemo najjače reprezentacije

Foto: 'ROBERT VOS'
Pobjeda je nužna da u skupini izbjegnemo najjače reprezentacije
12.11.2011.
u 19:43
Ako i u uzvratu svladamo Turke, na EP-u ćemo u skupini izbjeći Njemačku, Englesku i Italiju. U slučaju poraza ili remija s Turskom u utorak u Maksimiru, bit ćemo u trećem jakosnom šeširu.
Pogledaj originalni članak

Kada završi uzvratna utakmica u Zagrebu, vodstvo reprezentacije i igrači moći će početi razmišljati i o potencijalnim suparnicima u skupinama na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

Rusi priželjkuju kiks Hrvatske

Prilikom određivanja jakosnih skupina u obzir će se uzimati rezultati u kvalifikacijama i na Euru 2008. godine, učinak u cijelom ciklusu SP-a u Južnoafričkoj Republici, te rezultati proteklih kvalifikacije za Euro.

Sigurno je da će u prvom šeširu nositelji biti domaćini Ukrajina i Poljska, te Španjolska i Nizozemska. No, ustvari, najjača je druga jakosna skupina. U tom šeširu bit će sigurno Njemačka, Italija i Engleska, a po trenutačnom stanju četvrta je Rusija. Tako će i ostati ako Hrvatska izgubi ili remizira s Turcima u utorak. Ako pak pobijedimo, to će mjesto zauzeti Hrvatska, te tako izbjeći Njemačku, Italiju i Englesku u skupini EP-a! Bit će mnogo kombinacija i želja, no u slučaju pobjede protiv Turske, idealan ždrijeb za Euro bila bi skupina s Poljskom, Danskom i Češkom.

Najteža bi pak bila kombinacija sa Španjolskom, Rusijom i Portugalom.

Raketom ozlijedio gosta

Ako pak izgubimo od Turske, mogli bismo u "skupinu smrti", zajedno sa Španjolskom, Njemačkom i Portugalom. Najlakša skupina za Hrvatsku iz trećeg šešira bila bi Poljska, Rusija i Češka.

Pobjeda Hrvatske ipak nije mogla proći bez repova. Splitska policija privela je jednog muškarca zbog sumnje da je za vrijeme utakmice između Hrvatske i Turske, nakon trećeg gola kockastih (Ćorluka u 52. minuti), ispred caffe bara Laverna u Splitu ispalio raketu koja je lakše ozlijedila Tonča B. (29), gosta kafića MB. Raketa ga je udarila u leđa i zadala mu opekotine koje su u Kliničkoj bolnici Split okarakterizirane kao lakše. Pušten je na kućnu njegu.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

OB
-obrisani-
19:50 12.11.2011.

Eeeeeeh sto su ti piskarala......vec pripremaju razanj a zec jos u sumi

OB
-obrisani-
19:50 12.11.2011.

Nama najvise odgovaraju jaci prtivnici ,a ne oni koji se drze za jake a zabiju se samo u bunker... Onakvom igrom ili priblizno istom kao sinoc mozemo se sa svima nositi...

SA
Sargovac
14:38 13.11.2011.

Da li se Portugal plasirao???????