Boksački mega-projekt dobio priznanje WBO-a!

Pobjednika HELL Boxing Kingsa, uz unosnu novčanu nagradu, očekuje i titula za koju se bori i jedan Hrvat

HELL Boxing Kings
HELL Boxing Kings
HELL Boxing Kings
HELL Boxing Kings
01.10.2024.
u 10:51
Pogledaj originalni članak

HELL Boxing Kings ulazi u završnicu uzbudljive sezone koja je započela s više od 15.000 kandidata u deset europskih zemalja. Nakon uzbudljivih (i napornih) kvalifikacija, Hrvatsku će predstavljati samo jedan natjecatelj - teškaš Fran Hodak.

Za samo nekoliko tjedana u mađarskom Miskolcu kreće najveći boksački show ove vrste. Pod svjetlima reflektora, osim najboljih europskih boksača, naći će se i poznata i popularna lica. U ringu će im društvo praviti zvijezde glazbenog svijeta.

HELL Boxing Kings

Svaki ljubitelj kvalitetnog boksa i sportskih emisija trebao bi u svom kalendaru označiti datume 10., 17. i 24. studenoga te 1., 8., 15. i 22. prosinca. To su, naime, datumi glazbenih nastupa u modernoj DVTK areni u Miskolcu u koju dolaze jedan od najpoznatijih mađarskih glazbenika, reper Majka, uspješna grupa AK26 i reper Kkevin. Bugarska ljepotica Dara, koja je osvojila milijune obožavatelja diljem kontinenta, izvest će svoj repertoare 24. studenoga, a Slovačku i Češku će na međunarodnoj reviji predstavljati reper Rytmus koji je nedavno rasprodao O2 Arenu u Pragu.

HELL Boxing Kings

Ambasador projekta je svjetski prvak u četiri kategorije i WBA, WBC i IBF prvak, Roy Jones Jr. Nositelj 66 profesionalnih pobjeda, od kojih je 47 ostvario nokautom na najvećim svjetskim pozornicama, bit će prisutan na prvoj i posljednjoj - gala večeri prvenstva, gdje ćemo saznati tko će osvojiti pojas prvaka i nagradu od 100.000 američkih dolara koju će dobiti svaki pobjednik divizije! Osim toga, američka zvijezda će nastupiti na događaju, gdje će repati na poznatu glazbu.

HELL Boxing Kings

Šampionski pojas je posebna stvar. Iza njega stoji najprestižnija boksačka organizacija na svijetu - WBO, Svjetska boksačka organizacija, koja je za ovo natjecanje napravila iznimku. ‘‘U WBO-u je osnovni kriterij da se titule svjetskog prvaka i druge visokovrijedne titule osvoje u mečevima koji traju najmanje 10 rundi. Međutim, organizacija je HELL Boxing Kings od samog početka smatrala zanimljivim projektom, i iako im se nije mogla ponuditi aktivna WBO titula, odlučili smo stvoriti novi pojas, novu titulu. Ovo pokazuje da WBO vidi pobjednike HELL Boxing Kingsa kao buduće svjetske prvake u boksu“, izjavio je István Kovács, voditelj europskog odjela WBO-a.

Ulaznice za mečeve u kojima će se domaće zvijezde, influenceri Ela Jerković, Matija Lazarević - LayZ i Filip Car susresti s međunarodnima, već su dostupne na stranicama Eventima!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr