JADRANSKA LIGA

Pobjedom u Budvi žapci se približili završnom turniru

Foto: VL
Pobjedom u Budvi žapci se približili završnom turniru
10.04.2010.
u 23:35
Mladost sada ima dva boda više i utakmicu manje od Budvana, pa joj Final Four u Dubrovniku (ili Sarajevu) ne bi smio izmaknuti.
Pogledaj originalni članak

Budva se opet pokazala sretnom za vaterpoliste Mladosti. Kao i lani u Euroligi, žapci su igrali odlučujuću utakmicu za odlazak na Final Four Jadranske lige i uspjeli. Zagrepčani su ovaj put pobijedili sa 7:6 (1:1, 2:1, 2:2, 2:2) i tako praktički izborili nastup na završnom turniru koji bi se trebao igrati u Dubrovniku (jer Jug će biti pobjednik ligaškog dijela), iako se priča da će gospari taj turnir preseliti u Sarajevo.

Uglavnom, završna smotra neće proći bez mladostaša, što je za momčad sa Save, nakon svih oscilacija ove sezone, solidan uspjeh.

U utakmici s očekivano malo pogodaka (ipak su na vratima bili Šefik i Pavić, dvojica od četvorice najboljih vratara na svijetu), žapcima je pobjedu donio Antonio Petković svojim drugim pogotkom minutu prije kraja utakmice. Ostale pogotke za Mladost postigli su Babić, Letica, Zubčić, Karač i Buljubašić.

Do kraja Jadranske lige Mladost je domaćin Mornaru i Šibeniku, a gostuje kod Primorca. Budva ima utakmicu više, pa će gostovati još samo kod Mornara i ugostiti Primorac.

Rezultati 23. kola: Jadran (S) - Koper 10:5, Mornar - Jadran (HN) 5:14, Šibenik - Cattaro 9:13, Primorje - POŠK 16:6, Primorac - Jug 8:10 (Medveščak je bio slobodan).

Poredak: Jug 39, Primorac 36, Jadran (HN) 34, Mladost 33, Budva (+1) 31, Primorje 21, Cattaro 21 itd. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.