Donosi Max!

Počasni građanin Ivan Rakitić dobio veleplakat

Foto: Vedran Balen
Počasni građanin Ivan Rakitić dobio veleplakat
14.05.2014.
u 18:18
– Postavili smo dva plakata jer želimo da svi znaju da je Ivan naš – kaže Mato Majhen, vođa Korova i predsjednik županijskog ligaša Sikirevaca
Pogledaj originalni članak

Putnike koji se preko graničnog prijelaza u Slavonskom Šamcu iz susjedne Bosne i Hercegovine zapute u Hrvatsku, na ulazu u obližnje Sikirevce već tri tjedna s veleplakata "promatra" Ivan Rakitić! Najvjerniji sikirevački navijači Korovi na taj su način poželjeli puno sreće svojemu počasnom građaninu i ostalim vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To je, kažu, najmanje što su mogli učiniti kako bi mu se odužili za sve što je učinio za njihovo selo.

– Postavili smo dva plakata jer želimo da svi znaju da je Ivan naš – kaže Mato Majhen, vođa Korova i predsjednik županijskog ligaša Sikirevaca. U tom selu na istoku Brodsko-posavske županije još se nisu stišale emocije nakon šokantne utakmice Valencije i Seville u kojoj je Rakitićeva momčad unatoč porazu od 3:1 uspjela izboriti finale Europske lige. Nakon treninga, sikirevački nogometaši i članovi uprave kluba ostali su na stadionu gledati uzvrat. Pogodak Stephana Mbije u četvrtoj minuti sudačke nadoknade sve ih je podigao na noge. Nakon briljantne igre u prvoj utakmici, Rakitić je u uzvratu bio malo samozatajan, ali je svejedno došao u priliku da 14. svibnja u Torinu postane šesti Hrvat koji će osvojiti Europsku ligu.

– Utakmica je bila stresna, dugo se nisam toliko živcirao. Međutim, zato je ukupna pobjeda još slađa! Jedva čekam finale! Benfica je odlična, ali svi mi u Sikirevcima uvjereni smo da će naš Rakitić predvoditi Sevillu na putu do naslova i da će na kraju visoko podignuti pobjednički pehar – kaže tajnik kluba Darko Banović.

Neki Sikirevčani već se spremaju put Italije. Jedan od njih zasigurno će biti i Ivanov stric Stjepan Rakitić, kojeg je Raketa nazvao odmah nakon susreta s Valencijom i pozvao ga da obavezno dođe. Ostali će svog idola uživo gledati u prijateljskoj utakmici Hrvatska – Mali 31. svibnja u Osijeku. Korovi će, naime, na jednu od posljednjih provjera Kovačevih izabranika prije Brazila putovati autobusom. Planirano je da na put krenu zajedno s Raketinim navijačima iz Žepča, rodnog mjesta njegove majke, koji jednako kao i oni vole Rakitića i koje će prethodno ugostiti u Sikirevcima.

– Ima naznaka da bi Rakitić iz Osijeka mogao nakratko skočiti i do Sikirevaca. Doduše, informacija je neslužbena, jer još ne znamo hoće li ga Kovač i HNS pustiti – ističe Majhen. Ako ne dođe iz Osijeka, Sikirevčani Rakitića u svome mjestu očekuju na ljeto, nakon povratka iz Brazila. Naravno, priredit će mu veličanstven doček.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar mos_mislit
mos_mislit
18:41 14.05.2014.

Sretno vecerac "Raketa"...

LM
lucija.medvedovic
19:32 14.05.2014.

Zasluženo.

DA
Dankoo
20:38 14.05.2014.

nosikirikirakitikitaki Sikirevci imaju jedan od najboljih travnjaka, a navijači im se zovu korovi.