ANKETA

Podržavaju li gradonačelnički kandidati Naš Hajduk?

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Podržavaju li gradonačelnički kandidati Naš Hajduk?
Autori mp/VLM, om, Naš Hajduk
16.05.2013.
u 15:42
Udruga "Naš Hajduk" uputila je anketu gradonačelničkim kandidatima s pitanjima o njihovom mišljenju kako će u svom mandatu postavljati predstavnike Grada Splita u Nadzornom odboru HNK Hajduk š.d.d.
Pogledaj originalni članak

Zbog nedavnih izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ubuduće gradonačelnik ili gradonačelnica Grada Splita samostalno birati predstavnike Grada u Nadzornom odboru Hajduka (kao i ostalih tvrtki u kojima Grad ima utjecaj) bez potrebe za njihovom potvrdom na Gradskom vijeću i raspisivanja javnog natječaja kao do sada.

>> Hajduk na igrače troši 964 tisuće kuna mjesečno

Stoga su u udruzi željeli upoznati građane Grada Splita sa stavovima kandidata o projektu i navijačkim izborima.

Anketa ima četiri pitanja i upućena im je prošlog tjedna. Svi kandidati su bili upoznati s rokovima objave ankete i s nakanom objave rezultata i komentara.

U pismu kojeg su poslali uz anketu su ih upoznali s dosadašnjim radom Udruge. Također su im pojasnili detalje o navijačkim izborima iz 2011. ostvarenim kroz projekt "Naš Hajduk" kojim su omogućili da svi zainteresirani navijači Hajduka na demokratskim izborima izaberu članove Nadzornog odbora. Podsjetili su ih da su oni koji plaćaju članarinu Hajduku birali sedam predstavnika Grada između tridesetak kandidata koji su se svojevoljno javili na otvoreni i javni natječaj. Do tada su Uprave i Nadzorni odbor postavljali gradski političari po stranačkom i prijateljskom ključu, a organizacijski i financijski kaos, kao i višemilijunske dugove, sudske sporove i "kosture iz ormara" Hajduk još otplaćuje.

Upoznali su ih i s trudom da se pojam članstva i članarina vrati pod okrilje Kluba i da sam Hajduk počne brinuti o svojim navijačima kroz reorganizaciju Odjela za članstvo, ali i načelo jednakosti prema svim članovima s plaćenom članarinom – bez iznimki i pogodovanja određenim članovima.

Kandidati su dobili na uvid i detalje popratnih projekata koje su u međuvremenu pokrenuli za ozdravljenje Hajduka i cjelokupnog hrvatskog nogometa: od „Zlatne zviždaljke“ koja je već iznjedrila desetke predstavki nadležnim institucijama, otvorenijom komunikacijom članova prema Klubu, prijavi Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, te radionici o Zakonu o sportu. Uz to su se pohvalili činjenicom da je rad naših članova prepoznat i od strane nadležnih institucija (Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta) koji su ozbiljno pristupili problemu nelegalnih državnih potpora kojim se kupuju titule i ugled određenih profesionalnih sportskih Klubova u Hrvatskoj, ali i potencijalno stvara problem hrvatskom sportu po ulasku u Europsku uniju koja ima nultu toleranciju na pogodovanje javnim novcem privatnim interesima i narušavanju jednakosti tržišne utakmice.

Na anketu nisu odgovorili Vjekoslav Ivanišević, Željko Kerum i Damir Vidošević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.