FILIP PRAVDICA

Pogledajte kako se hrvatski sportaš kupao u Manduševcu, imao je dobar razlog

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 73. Boris Hanžekovi? memorijal, skok u dalj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 73. Boris Hanžekovi? memorijal, skok u dalj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 73. Boris Hanžekovi? memorijal, skok u dalj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 73. Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj
09.09.2023.
u 11:56
- Atmosfera je fenomenalna, sjajan je osjećaj skakati pred domaćom publikom. Za razliku od lani kada sam poveo, sada sam držao sve u iščekivanju. Ne mogu biti sretniji nego što jesam. Pobjeda ovdje, kod kuće na nacionalnom trgu je nešto najljepše na svijetu.
Pogledaj originalni članak

Filip Pravdica i Amerikanka Tiffany Flynn pobjednici su skoka u dalj na drugom Zagreb City Challengeu, u okviru 73. memorijala Borisa Hanžekovića. Memorijal Borisa Hanžekovića je najdugovječnija sportska priredba u Republici Hrvatskoj, a Zagreb City Challenge je dio iste koji je u petak doživio svoje drugo izdanje na glavnom zagrebačkom trgu. Lani su skakale motkašice i daljaši, sada daljašice i daljaši.

U muškom dalju očekivala se pobjeda Jamajčanina Gaylea, svjetskog prvaka z 2019. godine, te trećeg s ovogodišnjeg SP-a u Budimpešti. No, Gylov najbolji skok jučer bio je 8,07 metara, dovoljno za drugo mjesto. Treći je bio Amerikanac Williams sa skokom 7,95 metara. Drugi naš daljaš, Marko Čeko osvojio je četvrto mjesto sa 7,96 metara.

- Ovo je bio moj posljednji nastup ove sezone. Želio sam završiti sezonu skokom preko osam metara, ali nije išlo. Sada se treba dobro odmoriti i onda kreću pripreme za novu sezonu gdje će glavni cilj biti plasman na olimpijske igre u Pariz – rekao je Čeko.      

Filip Pravdica je u petoj seriji poletio do 8.09 metara tako izjednačio osobni rekord.

- Atmosfera je fenomenalna, sjajan je osjećaj skakati pred domaćom publikom. Za razliku od lani kada sam poveo, sada sam držao sve u iščekivanju. Ne mogu biti sretniji nego što jesam. Pobjeda ovdje, kod kuće na nacionalnom trgu je nešto najljepše na svijetu. Sada mogu reći da sam jednom nogom na Olimpijskim igrama u Parizu. Ove sezone bio sam ozlijeđen, imao sam rupturu kvadricepsa, tako da moji skokovi na svjetskom prvenstvu u Budimpešti nisu bili tako dobri kako sam želio Želim vidjeti Marka i sebe na Olimpijskim igrama. Marko je također skakač s velikom kvalitetom. – zaključio je Pravdica koji je pobjedu proslavio kupanjem u Manduševcu.

U ženskom dalju očekivala se borba za prvo mjesto između Britanke Jazmin Sawyrs i Srpkinje Milice Gardašević. No, obje je iznenadila Amerikanka Tiffany Flynn koja je povela od starta, od prve serije kada je skočila 6,35 metara,a njezin pobjednički skok dolazi iz četvrte serije – 6,59 metara. Dina Jelić bla je sedma sa 5,79 metara. 

 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.