Vatrene kočije

Pogledajte kakve skupocjene automobile voze hrvatski nogometaši!

06.01.2018.
u 09:46
Naši nogometaši jako vole njemačke marke automobila, a sjajno se među njih uklapa i izbornik Zlatko Dalić
Pogledaj originalni članak

Automobili su oduvijek bili strast kod većine muškog roda, ali mnogima su ljubimci koje vide i o njima sanjaju nedostupni. Ne i vrhunskim sportašima, posebno nogometašima koji na najvišim razinama zarade tjedno stotine tisuća kuna, a oni kao Luka Modrić ili Ivan Rakitić i više od milijun. Zato im nije problem kupiti neki od limenih ljubimaca o kojima su sanjali u trenucima polaganja vozačkog ili u trenucima kad su im primanja vezana uz nogomet još bila kao “smrtnicima” oko njih...

Uz to, nogometaši imaju tu privilegiju da se uz njihove klubove vole vezati giganti automobilske industrije pa na raspolaganju uvijek imaju najnovije luksuzne modele određenog brenda.

Primjerice, Audi je sponzor Realu i Barceloni, pa Q7 vrijedan oko 400 tisuća kuna voze Modrić, Mateo Kovačić i Rakitić. Ujedno, taj je automobil još od 2009. omiljen Mariju Mandžukiću pa ga vozi u slobodno vrijeme. Kad poželi promjenu, uđe u Jeep Grand Cheerokee.

Baš kao i Marko Pjaca, obojica su nogometaši Juventusa, čiji je sponzor Jeep pa “podebljava” vozni park Stare dame. Težak život...

Vedran Ćorluka u moskovskom Lokomotivu ima status zvijezde momčadi, a na takvoj razini mu je i plaća pa si može priuštiti često mijenjanje automobila. No, očito se u Mercedes G zaljubio jer ga se često viđa u njemu. Ta uočljiva zvjerka košta oko milijun kuna i bila bi najvrednija u “asortimanu” hrvatskih nogometnih reprezentativaca da Luka Modrić nije sebi priuštio dvostruko skuplji Bentley Continental GT, što mu je donijelo značajan prostor u španjolskim medijima.

U hrvatskima i talijanskima završio je pak Marcelo Brozović, ali ne zbog svog tristotinjak tisuća kuna vrijednog BMW X6, već zato što ga je na odmoru u Velikoj Gorici uspio slupati u alkoholiziranom stanju. Ni prije toga nije bio baš najuzorniji vozač! Ali, na travnjaku problema s poslušnosti (više) nema pa je s njim lako raditi.

Kao što je i Jürgenu Kloppu s Dejanom Lovrenom, zahvalnim i (pre)često kritiziranim defenzivcem, čiju garažu krasi Mercedes GLE Coupe vrijedan oko 350 tisuća kuna.

Dakle, jasno je da naši nogometaši jako vole njemačke marke automobila, a sjajno se među njih uklapa i izbornik Zlatko Dalić. On je kao nagradu za uspjehe u Al-Ainu od vlasnika kluba dobio bijeli BMW 715 i još uvijek mu je vjeran. Sjajan je to automobil vrijedan oko 350 tisuća kuna i odlično odgovara osobi čija je riječ za sva reprezentativna pitanja prva i posljednja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

MA
Marko1337
10:24 06.01.2018.

Pogledajte samo kakvi automobili se voze na našim cestama, po kojima ne zaostajemo za najrazviujenijim EU državama, a da ne govorimo o brojkama, prosječna obitelj najmanje 2 automobila. Nedavno smo u truloj jugi čekali 2 godine na fiću, a i onih malo loših cesta je bilo prazno

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
10:53 06.01.2018.

neka voze..nisu ukrali ništa..a drugo to ih daruju sponzori.

Avatar Idler 3
Idler 3
10:41 06.01.2018.

Oni su ih barem sami zaradili, a i sami plaćaju gorivo, servise ....itd.