Hat-trick Messija

Barca protutnjala kroz Madrid: Rakitić zabio nakon pogreške golmana pa iznudio isključenje

Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona - Rayo Vallecano
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona - Rayo Vallecano
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona - Rayo Vallecano
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona - Rayo Vallecano
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona - Rayo Vallecano
03.03.2016.
u 22:58
Sporting Gijon pobijeđen je kod Granade (2:0), a Alen Halilović ušao je u igru u 68. minuti.
Pogledaj originalni članak

Barcelona je u 27. kolu španjolskog prvenstva protutnjala kroz Madrid. Žrtva je bio Rayo Vallecano koji je utakmicu završio s dva igrača manje, a katalonska družina zabila mu je pet komada - 5:1. Bila je to 35. uzastopna utakmica Barce bez poraza u prvenstvu čime je postavljen novi rekord Primere.

Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu i jedan je od najzaslužnijih za slavlje momčadi Luisa Enriquea.

Hrvatski veznjak u 22. minuti iskoristio je pogrešku vratara Carlosa za vodstvo Katalaonaca. Nesretnom golmanu lopta je ispala iz ruku, a Raketa je spremno dočekao poklon što mu je bio četvrti gol u prvenstvu.

 

Samo dvije minute kasnije vodstvo Barcelone povećao je Lionel Messi, još jedan od junaka s novim hat-trickom za Barcu. Argentinac je u kontri odlično kombinirao s Neymarom, a Brazilac mu je i asistirao za pogodak.

Domaćin je od 42. minute igrao s igračem manje jer je Diego Llorente dobio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja na Rakitiću. U trku za loptom igrač Raya čak je stigao do nje prije hrvatskog veznjaka, ali potom je kopačkom pogodio Raketino koljeno. 

 

Messi se u 54. minuti dobro snašao u gužvi i povisio na 3:0, a Manucho je tri minute kasnije glavom zabio za domaće.

Rakitić je izašao u 66. minuti, a u 68. minuti Neymar je iz slobodnog udarca zatresao prečku nakon koje je Manuel Iturra naporavio prekršaj nad Sergiom Busquetsom, a sudac Bikandi pokazao je na bijelu točku. Iturra je prigovorio sucu i dobio crveni karton. Carlos je potom obranio Luisu Suarezu udarac s bijele točke pa je Barcelona postala prva momčad od sezone 1998./1999. koja je u prvenstvu promašila sedam jedanaesteraca u istoj sezoni. 

Messi je u 72. zabio svoj treći gol na utakmici, a Arda Turan u 86. minuti postavlja konačan rezultat udarcem glavom. Turčinu je to bio prvi gol za Barcelonu.

Sporting Gijon pobijeđen je kod Granade (2:0), a Alen Halilović ušao je u igru u 68. minuti dok je rezultat bio 0:0. Sporting je utakmicu završio s igračem manje jer je u 84. minuti (pri 1:0) zbog drugog žutog kartona isključen Alvarez.

Betis je bio uvjerljiv kod Espanyola - 3:0.

>>Čop propušta iduću utakmicu, Modrić upitan, a Mandžo se vraća

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
10:06 04.03.2016.

EUJanez ..za našu Sloveniju igraju samo neki Bosanci Srbi ...kad će za nas zaigrati i jedan Švajcarac!?