MUP u Federaciji BiH podigao stupanj sigurnosti

Policija danima spremna i navija za remi

Foto: 'BRACO SELIMOVIC'
'POK BIH...MOSTAR...AVENIJA...STARO VELEZOVO...NEREDI NAKON UTAKMICE HRVATSKA-TURSKA...HRVATSKI NAVIJACI SE SUKOBILI S POLICIJOM...FOTO: BRACO SELIMOVIC 21.06.2008'
Foto: 'Zoran Grizelj'
'POK BIH...mostar...ep...hrvatska-turska...navijanje...policija... FOTO: Zoran Grizelj 20.06.2008...pospremanje ulica nakon divljanja huligana'
Foto: 'BRACO SELIMOVIC'
'POK BIH...MOSTAR...AVENIJA...STARO VELEZOVO...NEREDI NAKON UTAKMICE HRVATSKA-TURSKA...HRVATSKI NAVIJACI SE SUKOBILI S POLICIJOM...FOTO: BRACO SELIMOVIC 21.06.2008'
11.11.2011.
u 13:10
Nokautira li Hrvatska u Istanbulu Tursku, a BiH u Zenici isto učini s Portugalom, eto nereda. Ako kojim slučajem Hrvatska izgubi od Turske, a BiH od Portugala, bošnjačko-hrvatska frustriranost mogla bi se pretvoriti u pravo ulično nasilje.
Pogledaj originalni članak

Svaki nogometni susret, pa i onaj između Hrvatske i Turske, u nacionalno podijeljenoj državi znači rizik. Policijske uprave Mostara, Stoca, Čapljine, Rame, Uskoplja, Bugojna, Viteza Busovače, Travnika... na svojim kartama već danima zaokružuju zone na kojima bi se navijačka histerija mogla pretvoriti u pravi međunacionalni sukob.

Još im je u svježem sjećanju tursko-hrvatski obračun u središtu Beča, nakon kojeg su sve do jutarnjih sati huligani bošnjačke i hrvatske nacionalnosti rušili u BiH sve pred sobom. Samo u Mostaru, Stocu i Čapljini tada je ozlijeđeno dvadeset policajaca, koji su intervenirali kako bi razdvojili sukobljene navijačke skupine.

Crvenim olovkama policijski zapovjednici povlače linije razdvajanja, kako opet ne bi bilo krvi, što bi danas u potpuno disfunkcionalnoj državi (u kojoj vlasti nema već 403 dana) moglo imati puno veće posljedice nego što je imalo u lipnju 2008. godine. Toga su svjesni u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, u županiji u kojoj nacionalne strasti dolaze najviše do izražaja. Oni su sa sigurnosnim pripremama počeli još prije dva dana.

– Poduzeli smo sve sigurnosne mjere da zbog utakmice Hrvatska – Turska ne dođe do kakvih nereda – tvrdi Amir Begić, ravnatelj županijske policije, koja zbog stalnih obračuna navijača ima najveće iskustvo u Europi u prevenciji navijačkog huliganstva.

Gotovo tisuću pripadnika specijalne policije i redovitih policijskih snaga bit će danas cijelu noć raspoređeno na strateškim točkama od Stoca, Čapljine i Mostara do Rame i Prozora. Identične sigurnosne mjere poduzet će i njihovi policijski kolege u Srednjobosanskoj županiji.

– Nadzirat ćemo sve kritične točke, kao i objekte i lokacije gdje će se te utakmice pratiti – tvrdi Safor Baračija, glasnogovornik ravnatelja policije.

Ključne riječi
BiH
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SE
serđo
13:32 11.11.2011.

mladoturci

WM
west Mo*
20:58 12.11.2011.

i pitate se kako mi HRVATI iz BiH možemo navijati za HRVARTSKU?! Pa jedino da nam izvadite srce i da ga pošajete na preodgoj stevi mesiću koji kaže da se mi HRVATI iz BiH okrenemo sarajevoabadu!! Pa pogledajte samo imena ravnateljstva policije! Tako je u svemu, srbi imaju državu u tzv. federaciji muslimani nam kroje istinu pisnim i elektronskim medijima a mi HRVATI kao tzv. konstitutivan narod smo presedan u svijetu jer nam ne daju TV na HRVATSKOM jeziku (prethodno su ukinuli sve s predznakom HRVATSKI, to je uradio visoki predstavnik koji je kao \"neutralan\") i moramo slušati njihove LAŽI i NEISTINE, njihova neistinita i ratnohuškačka izvještavanja (npr. Federalna TV trubi //i TXT// i na vijestima o napadu 150 huligana na policajce, uključuje se načelnik policije //snimka, ne direktno u eter// i govori o 20 do max. 30 huligana), znači objavljuju informacije tipa \"rekla-kazala\" i s tim dižu tenzije i kao poručuju muslimani su anđeli, glavni destruktivci su Mostar i BL !!!!