Danijel Janečić

Ponekad teško spajam kraj s krajem, no od hrvanja ne odustajem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ponekad teško spajam kraj s krajem, no od hrvanja ne odustajem
29.03.2017.
u 23:33
Ove su godine i Europsko, u svibnju, i Svjetsko prvenstvo u rujnu. Izdržat ću još ovu godinu pa ću vidjeti kako dalje. Optimizam mi ulijeva i to što radim s braćom Žugaj...
Pogledaj originalni članak

Dvadesetdevetogodišnji hrvač Like Danijel Janečić jedan je od naših tehnički najdotjeranijih boraca kojem nikako da se posreći.

A da je riječ o vrhunskom hrvaču, uvjeravao nas je i olimpijski pobjednik iz 1976. Momir Petković. Naime, kada smo njega za vrijeme Zagreb Opena priupitali koji mu se hrvatski hrvač najviše sviđa, prstom je pokazao upravo na Janečića.

– Taj zna hrvati. Taj zna bacati.

U četiri borbe čak 42 boda!!!

Uhu hrvatskog hrvača to je bilo lijepo čuti.

– Petković mi je uzor u sportu i životu. Nekoliko mi je puta pomogao savjetima, a prije dvije godine pričali smo pola sata i taj me razgovor oslobodio. Jako dobro radim na treninzima, no onda dođe natjecanje i ja ne uspijevam zablistati. No nakon tog razgovora s Momirom ja sam počeo sve bolje hrvati.

I tada i sada Janečić je osvojio jaki turnir u Mađarskoj, no ovaj put to je učinio nevjerojatno. Sve je protivnike pobijedio tehničkim tušem, odnosno razlikom od osam ili više bodova nakon čega se borba prekida.

– U četiri borbe osvojio sam 42 boda i to mi je bio najefikasniji turnir u karijeri, a protivnici koje sam dobivao nisu bili bezveznjaci pa je tako među njima bio i aktualni prvak Europe do 23 godine.

Danijel je u najzrelijim hrvačkim godinama, no u Hrvatskoj to obično znači da mora razmišljati kako će prehraniti obitelj.

– Već si neko vrijeme govorim da ću si dati još vremena, još koju priliku. Kada imate obitelj, suprugu i dvoje djece, onda stalno propitujete je li to što radite dovoljno da prehranite obitelj. Supruga je prodavačica, no još je na rodiljskom pa se moram odgovorno ponašati prema obitelji. S druge strane, osjećam da sam stvarno dobar i da bi bilo glupo odustati jer ne prestajem vjerovati da će se i meni jednom sportska sreća osmjehnuti. Valjda će doći i mojih pet minuta. Uostalom, premda mi ponekad dođe da odem šljakati nešto konkretno, i supruga je ta koja me potiče da ne odustajem od svog sna.

Braća Žugaj su i sjajni treneri

Janečić je dosad nastupio na pet europskih i svjetskih prvenstava, a najbolji rezultat bilo mu je peto mjesto na Prvenstvu Europe 2011. godine.

– Ove su godine i Europsko, u svibnju, i Svjetsko prvenstvo u rujnu. Izdržat ću još ovu godinu pa ću vidjeti kako dalje. Optimizam mi ulijeva i to što radim s braćom Žugaj, našim najtrofejnijim hrvačima otkako je Hrvatska samostalna. Ne samo da imaju ogromno iskustvo nego su i stručni jer su diplomirani kineziolozi, završili su KIF, na kojem ja još uvijek studiram jer sam se neko vrijeme više posvetio obitelji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.