Europski nogomet

Pongračić i Brekalo po Europu, Jurić protiv Roga u derbiju sredine

Pongračić i Brekalo po Europu, Jurić protiv Roga u derbiju sredine
20.06.2020.
u 12:47
Danas se prvi put nakon pauze igra prvo puno kolo engleske Premier lige, a od četiri ogleda najzanimljivijim se čini onaj West Hama i Wolvesa
Pogledaj originalni članak

Nakon što je tijekom tjedna Bayern München i matematički potvrdio osmi uzastopni naslov, u Bundesligi je pred posljednja dva kola ostalo još nekoliko neodgovorenih pitanja.

Budući da se vrlo izglednim putnicima u 2. Bundesligu čine Paderborn, Werder i Fortuna, najzanimljivija utrka koja je preostala jest ona za europska mjesta.

Za dva mjesta koja vode u Ligu prvaka (treće i četvrto) bore se tri kluba – Leipzig, Leverkusen i Mönchengladbach, a isto tako se, koju stepenicu niže, za dva slobodna mjesta koja vode u Europsku ligu bore Wolfsburg, Hoffenheim i Freiburg.

Leipzig bi sve svoje nesigurnosti oko plasmana u Ligu prvaka mogao osigurati već u ovom kolu, no morat će to učiniti u derbiju kola protiv Borussije koja nakon spomenutog domaćeg poraza nabrijana dolazi u Leipzig.

Naši Marin Pongračić i Josip Brekalo će krucijalne bodove za Wolfsburg tražiti u Gelsenkirchenu protiv Schalkea koji je u katastrofalnoj formi, a Ivan Perišić će s prvakom Bayernom dočekati uvijek neugodni Freiburg.

Svih devet utakmica pretposljednjeg 33. kola igraju se u istom terminu (15.30).

Dok se Bundesliga lagano privodi kraju, ostale velike lige tek se vraćaju u pogon. Danas se prvi put nakon pauze igra prvo puno kolo engleske Premier lige, a od četiri ogleda najzanimljivijim se čini onaj West Hama i Wolvesa. Domaći su u grčevitoj borbi za ostanak, dok gosti na korak do drugog uzastopnog plasmana u Europsku ligu.

Konačno nam se vraća i talijanska Serie A. Nakon više od tri mjeseca pauze na Čizmi na teren će od 19.30 Torino i Parma, a Verona našeg Ivana Jurića će od 21.45 ugostiti Cagliari našeg Marka Roga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.