Uoči EP-a u Litvi

Popović: Litavci će navijati za nas, ondje je košarkaško ludilo

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Popović: Litavci će navijati za nas, ondje je košarkaško ludilo
28.08.2011.
u 12:42
U četvrtfinalu Eura 2009. izgubili smo od Slovenaca nakon moje tehničke pogreške. Nema opravdanja, škola je to koju sam skupo platio. No, nisam jedini krivac...
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaši mogli bi u Litvi uživati u simpatijama domaće publike. Ako ne u Alytusu i Vilniusu, a onda pri završnici u Kaunasu jer hrvatski kapetan Marko Popović (29, 185 cm) vezao se za najveći litavski klub.

- Iskreno i duboko se nadam da bi u svim utakmicama, osim protiv Litve, mogli biti skloniji nama. To je jedina država u Europi u kojoj je sport broj jedan košarka, a ne nogomet. Bezuvjetna je podrška navijača. Znali su prepoznati moju borbenost, a ja sam ih cijenio i zbog njihovih putovanja kamo god mi išli. To je skupina fanatika koja je spremna poderati glasnice i neprospavati noći za svoj klub.

Popović će u Litvi biti više na poziciji šutera nego razigravača. Što smo dobili s Amerikancem Draperom, koji je pogurnuo Popovića prema dvojci?

- Dobili smo dimenziju više. On je igrač koji hoće razigrati, nije gladan koševa.

Što bi bio realan domet?

- Četiri su reprezentacije kvalitetnije od nas: Rusi, Španjolci, Francuzi i Litavci. No, jamčim da dvije od te četiri reprezentacije neće ući u polufinale, pa zašto ne bismo mi izbacili nekoga - kaže Popović.

Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
Dario--
13:18 28.08.2011.

Stvarno mi je prezanimljiv naš Rvacki jezik,čuj to Litavci se na našem kaže!Pa jeli se država zove Litava ili Litva?!!