KVAL. ZA SP

Portugal kiksao prije ključne utakmice sa Srbijom, Njemačka pobijedila čak 9:0

Foto: Ralf Ibing
Portugal kiksao prije ključne utakmice sa Srbijom, Njemačka pobijedila čak 9:0
11.11.2021.
u 23:43
Kako ima bolju razliku pogodaka od Srbije, Portugal je na vrhu skupine ispred Srbije, a te dvije reprezentacije susrest će se u nedjelju u Lisabonu u još jednom "finalu".
Pogledaj originalni članak

Španjolska nogometna reprezentacija iskoristila je kiks Švedske ranije te je minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom nagostovanju kod Grčke u Ateni preuzela prvo mjesto u skupini B kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Španjolska je do tri boda stigla pogotkom Pabla Sarabije iz kaznenog udarca u 26. minuti.

Kako je ranije u četvrtak Švedska izgubila 0:2 (0:0) na gostovanju u Gruziji, uoči međusobnog susreta u nedjelju u Sevilli Španjolska je vodeća u skupini sa 16 bodova, a Švedska je druga sa 15, pa će Švedska za izravni plasman u Katar morati pobijediti, dok je Španjolskoj sada dovoljan i bod.

Portugal je preuzeo vodstvo u skupini A iako je odigrao samo 0:0 protiv Irske u Dublinu. No, kako ima bolju razliku pogodaka od Srbije, Portugal je na vrhu skupine ispred Srbije, a te dvije reprezentacije susrest će se u nedjelju u Lisabonu u još jednom "finalu".

U skupini J Rumunjska nije uspjela svladati Island u Bukureštu, završilo je 0:0, pa je uoči posljednjeg kola na drugom mjestu, kje vodi u dodatne kvalifikacije, ostala Sjeverna Makedonija, koja je ranije u četvrtak 5:0 nadigrala Armeniju u Erevanu. Uoči posljednjeg kola, u kojem Sjeverna Makedonija u Skoplju dočekuje Island, a Rumunjska gostuje kod Lihtenštajna, Makedonci imaju 15, a Rumunji 14 bodova.

U toj skupini Njemačka je još ranije osigurala prvo mjesto i odlazak na SP, a to je i potvrdila 9:0 pobjedom protiv Lihtenštajna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.