Bih opet pala

Portugalci zabili šesticu Sušiću, moćni Elf razbio Nizozemce!

Foto: Reuters
Portugalci zabili šesticu Sušiću, moćni Elf razbio Nizozemce!
16.11.2011.
u 00:27
Preokret gauča – Argentinci u kvalifikacijama za SP slavili u Kolumbiji pogocima Messija i Agüera.
Pogledaj originalni članak

Bosna i Hercegovina opet je pala u Lisabonu, ovaj put uvjerljivo, glatko, briljantnih 6:2 za Portugal, uz dva pogotka Cristiana Ronalda i Postige, po jedan Nanija i Velosa, dok su za BiH zabili Misimović iz jedanaesterca te Emir Spahić. BiH je od 54. minute igrala s desetoricom, nakon isključenja nesmotrenoga Lulića.

Crna Gora nije uspjela nadoknaditi prednost Čeha od 2:0. Gosti su slavili i u Podgorici sa 1:0, a Dinamov napadač Fatos Beqiraj igrao je do 58. minute. Irci su kod kuće sa 1:1 protiv Estonaca potvrdili plasman na EP, prvo veliko natjecanje nakon SP-a 2002. godine.

Spektakl u Hamburgu

U južnoameričkim kvalifikacijama za SP Argentina je preokrenula kod Kolumbije, od 0:1 do 2:1 pogocima Messija i Agüera. Time su se gauči iskupili za prošlotjedni domaći remi s Bolivijom.

Najspektakularniju prijateljsku utakmicu odigrali su Nijemci i Nizozemci u Hamburgu, u kojoj je moćni Elf razbio svjetske doprvake sa 3:0 pogocima Müllera, Klosea i Özila. Englezi su i drugu prijateljsku utakmicu zaredom, opet bez Rooneyja, protiv Švedske dobili sa 1:0 (Barryjev je pogodak 2000. za Englesku) i sada je Capellova selekcija devet utakmica zaredom neporažena. Rekord Engleza je deset utakmica bez poraza, iz sezone 2005./2006., tada ih je zaustavio Portugal na jedanaesterce na SP-u u Njemačkoj.

Sjajan niz Francuza

– Bez Rooneyja smo promijenili stil igre i, iako je Wayne fantastičan igrač, vrlo sam zadovoljan kako mi sada momčad izgleda. Veseli me što stvaramo puno šansi – kazao je izbornik Engleza Fabio Capello.

Kostarikanci su zamalo iznenadili svjetske prvake Španjolce. Vodili su sa 2:0, ali su Španjolce od poraza spasili Silva i Villa pogocima od 83. do 90. minute. Belgijci, koji će igrati protiv Hrvata u kvalifikacijama za SP, odigrali su 0:0 protiv Francuza na St. Denisu. Očito su crveni vragovi opet vrlo jaka i opasna momčad, a izbornik Francuza Laurent Blanc bio je vrlo nezadovoljan remijem.

– Uvijek sam razočaran kad ne postignemo pogodak – kazao je Blanc, preporoditelj tricolora.

Francuzi su pod njegovom vodstvom neporaženi u čak 17 utakmica zaredom, još od rujna 2010. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
01:35 16.11.2011.

nije BiH bila tako losa sve je sjebao onaj koji je dobio crveni, odnosno sudac je bio teski kreten

Avatar babas
babas
01:55 16.11.2011.

Svi favoriti glatko prošli u doigravanju,bez ijednog iznenađenja.

OB
-obrisani-
01:26 16.11.2011.

To je bilo svima jasno ,ko se razumje u nogomet ,da BIH u Lisabonu nikakve sanse nema...Zalosno je samo da im je Susic prodava pod bubrege,,, Dzeko se samo svadja na travnjaku... hb.trcanje ko muha bez glave i sistema u igri... Jadni Susic je izgleda izgubljeno ko i Hidink u Istabulu...