''Oprosti se s 1,3 milijuna €''

Poruka Mandži je: Prihvati daleko manju plaću ili odlazi

Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Poruka Mandži je: Prihvati daleko manju plaću ili odlazi
08.04.2010.
u 20:47
- Nećemo mu rušiti cijenu i biti popustljivi, iako nas on više ne podnosi, ni nas u klubu ni klub - priča Zdravko Mamić.
Pogledaj originalni članak

U Splitu je osuo drvlje i kamenje na Marija Mandžukića, dan kasnije sve je to ponovio, nije nimalo ublažio stav. No, sad je Zdravko Mamić i sebe proglasio kretenom.

Ja sam kriv, ja sam kreten

– Kriv sam što sam glupan, kreten, jer na njegovu plaću trošimo godišnje 1,3 milijuna eura, jer sam ga, zajedno s Vrdoljakom, doveo za 2,5 milijuna eura iz Zagreba, u kojem je imao plaću od tisuću eura, u kojem je bio podstanar i nije imao vozačku dozvolu. A sad živi u elitnoj četvrti i mijenja automobile kao košulje. Vjerovao sam da će sve to vratiti klubu. Ispričavam se Ivankoviću, Soldi i Vlaku koji su tražili da Mandžo ode – kaže Zdravko Mamić.

Što će sad biti s njim?

– Ovisi o treneru, ali bilo bi dobro da igra radi statistike i prodaje. Ako ne, ima ugovor s Dinamom još pet godina i igrat će. Naravno, ne za tu plaću.

Dakle, slijedi smanjenje ugovora. A ako Mandžo na to ne pristane, mogao bi, kao Šokota i Balaban, ispasti iz prve momčadi.

Ova je sezona propala

– Nema ponuda. Znam da će se sad svi pitati zašto mu tako rušimo cijenu. Ne rušimo, nećemo sad biti popustljivi, iako nas Mandžukić više ne podnosi, ni nas u klubu ni klub. Tko god ga kupi, bit će pojačanje. Jer, po talentu, on je televizor u boji za Ivicu Olića. A Olić nije pokorio samo velike momčadi, pokorio je svijet poštenjem, radom, pristupom. Mandžukićev menadžer sve zna, a Mandžo sa mnom više nikad neće dobiti priliku za razgovor!

Mamić je istaknuo da je ova sezona promašena, iako će plavi osvojiti naslov prvaka.

- Nema dvostruke krune, nismo prošli Salzburg, nismo stvorili momčad i nove igrače, za sve je to kriv Mandžukić koji je uništio sve suigrače.

Nije li to packa i Jurčiću?

– On i stožer bacili su godinu predanog i ozbiljnog rada zbog Mandže, a možda im nedostaje i malo iskustva.

Pohvalio je ugođaj u Splitu.

– Svaguša je mlad predsjednik, kao i moj brat Zoran, zato je i rekao da Svaguša ne može u Maksimir. I ja bih tako reagirao prije 15 godina – rekao je Mamić, kojeg su u četvrtak posjetili bivši plavi Dino Drpić i Ivan Bošnjak.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
21:29 08.04.2010.

mandža ili mindža pitanje je sad?

ZU
zuba
20:51 08.04.2010.

Tko sa vragom tikve sadi o glavu mu se odbija....

ZG
zg2012
08:55 09.04.2010.

Mandžukić je talent ali i sirovina u glavi, istina. A Mamić ovo radi ne emotivno nego toliko proračunato - ako smo već ispali iz Kupa, bar da uštedi na jednoj prevelikoj plaći...