Villarreal - Dinamo 3:0

Potop Dinama na El Madrigalu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Villarreal Dinamo (1)
02.12.2010.
u 22:56
Dinamo nije uspio napraviti podvig u Villarrealu, izgubio je i sad treba pobjedu nad PAOK-om 15. prosinca u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Plavi su pali, ali pali su hrabro, a otvaranju utakmice igrali su odlično.

Spremao je Halilhodžić iznenađenje Villarrealu i dobro ih je iznenadio. Visoko je napao žute, igrao otvoreno i španjolska se momčad nije naigrala, nije mogla lako iznijeti loptu, a još je manje mogla nametnuti svoju igru.

Skupio je linije, igralo se blizu suparničkom igraču. I takva je igra Dinamo dovela nadomak vodstvu. Prvo je Tonel tukao, lopta se od nekoga odbila i pogodila vratnicu.

Propustili prilike


No, onda u 15. minuti Fatos Beqiraj nije zabio ono što je gotovo nemoguće ne zabiti. Bio je na metar od gola, vratar je bio ‘nigdje’ i napadač plavih promašio je loptu. Nakon ovoga će ga zacijelo uspoređivati sa Sivonjićem i promašajem na gol-crti.

U tim je trenucima Ivan Kelava izdržao 1000 minuta bez primljenog pogotka. No, nije izdržao još dugo. U 23. minuti srušio je napadača Villarreala i njemački sudac pokazao je na jedanaesterac. Rossi je bio siguran i u 25. Villarreal je vodio 1:0. Prekinuta je u toj minuti serija Kelave, a da stvar bude još gora, u tom je trenutku i PAOK poveo protiv Bruggea što nije išlo na ruku plavima.

Možda bolje nije trebalo ni očekivati, nije Dinamo klub kojeg prati sreća, niti će mu pomoći u njegovim susretima, a neće mu se poklopiti ni ostali rezultati. Tako je bilo dosad, tako je i u ovoj skupini Europske lige.

Nakon primljenog gola bilo je i malo panike u redovima Dinama pa je Kelava skinuo čisti zicer, pa je Vrsaljko spašavao bacajući se pred loptu. I dobro je da plavi do odmora i po drugi put nisu kapitulirali.

Kelava spriječio potop

Nastavak je obilježio Kelava brojinim obranama. A seriju promašaja Villarreal je imao u 53. minuti, plavi su tada teško živjeli jer je potom vratnicu pogodio i Cani. A onda su plavi i drugi put kapitulirali, Villarreal je bio mnogo bolji u tom drugom dijelu, da bi pobjedu na 3:0 zapečatio Rossi, a Kelava dokazao klasu obranjenim jedanaestercem.

Bez Bišćana protiv PAOKA-a

Bišćan je nepotrebno igrao rukom, dobio karton, neće ga biti protiv PAOK-a...

- Vidjeli ste sve i sami, da nije bilo Kelave, i teže bi stradali. Imali smo sreće i s drugom utakmicom, sad nam pobjeda bez obzira na gol razliku garantira prolazak dalje - kazao je crveni kapetan Igor Bišćan.

- Trebamo priznati, bili su bolji, ovo treba što prije zaboraviti i idemo napravit sve da prođemo dalje.

Kelava je bio najbolji?

- Sasvim sigurno, spasio je teškog poraza, pokazao je da nije slučajno da sve ove silne utakmice nije primio gol, izrasta u sjajnog vratara.

- Odlučujemo sami o sebi, protivnika smo osjetili, kvalitetniji smo od njih - zaključio je Bišćan.

- Dečki igraju najbolji nogomet nakon Barcelone. Glava gore, idemo dobiti PAOK - dodao je Ademi.

Šime Vrsaljko misli isto:

- Svaka čast žutima, nadmašili su nas u svim segmentima igre.

Europska liga, 5. kolo: Villarreal-Dinamo 3:0 (Bišćanu crveni u 86'), PAOK-Club Brugge 1:1. Skupina D: Villarreal 9, PAOK 8, Dinamo 7, Brugge 3.

Villarreal - Dinamo 3:0 (25, 79 Rossi, 62' Marco Ruben)

Prvo poluvrijeme:

Na El Madrigalu Villarreal nije izgubio u Europi, a favorit skupine izgubio je u Maksimiru (0:2).

0 - Očekujemo početak susreta.

1 - Krećemo...

3 - Zasad bez prilike "koju treba zapisati", kako vole reći TV-komentatori. Isprobavanje snaga, Garridova momčad pokušava dugim loptama probiti plavu obranu.

6 - Igra se na polovici Dinama, Villarreal plete mrežu, plavi se zasad drže vrlo dobro, brane pokušaje, ali lopta im se vraća..

13 - Tonel vratnica! Sjajna prilika plavih, loptu je opalio Tonel, no ostala je na vratnici.

14 - Nevjerojatno!!!! Kakva prilika ispred vratiju Diega Lopeza. Badelj je ušao u peterac, vratar mu obranio, a lopta došla do Beqiuraja, koji sa tri metra puca ponovo u vratara. Mogao je Dinamo iz dvije akcije zabiti barem jedan... Šteta

15 - Karton Diego Lopez, prva opomena na utakmici

20 - Sjajna prilika za žute, Rossi je ušao sam s lijeve strane, pokušao opaliti, no onda je pao u šesnaestercuč. Nema govora o kaznenom udarcu. Iz kornera nisu napravili žuti mnogo, lopta je opet došla do Rossija, a Tonel se isrpiječio na njegov šut.

Jedanaesterac za Villarreal. Marco Ruben je gurnuo loptu u prostor, a nogama ga gurnuo Ivan Kelava. Sudac je pokazao na bijelu točku, takvi se jedanaesterci rijetko sude... Ali, srušio je mladi vratar Villarrealovog igrača.

25 - Karton Kelava... namješta se na liniji.

1:0 25. Rossi puca s bijele točke, Kelava se prerano otkrio i bacio na lijevo, Rossi puca desno. Šteta, Kelava je izdržao 1009 minuta bez primljenog gola..

26 - Karton strijelcu Giuseppeu Rossiju

29 - Dinamo i dalje ne odustaje, napada, bolje plavi djeluju na travnjaku. Kelava je napravio nepotreban potez, ne treba ih to srušiti. Žuti imaju prednost bez neke velike igre.

33 - Presing Španjolaca na Kelavin gol, prvo je obranio "mrtvaca", pa je Rossiju udarac u letećem startu skinuo Ademi, a zatim Kelava ponovo brani

37 - Angel Lopez je četvrti igrač koji je požutio

43 - Rossi puca iskosa, ovoga puta vratar Dinama brani.

45 - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

Poluvrijeme. Dinamo nije zaslužio ovakav rezultat na semaforu, imali su i jedni i drugi prilike, Tonel vranica, Beqiuraj sam pred vratima...

46 - Počelo je!

47 - Odmah kontra Špoanjolaca, ponovo s loptom raspoloženi Rossi, izbija sam pred Kelavu, ali ga pogađa točno ispod brade. Sreća pomazila plave..

Zasad 7 udaraca žutih naspram 3 Dinama

51 - Sammir je probao iz daljine, iako je imao usamljenog Badelja. Odlazi visoko iznad gola.

53 - Stisnuli su žuti, Dinamo je u obruču, puca se sa svih strana, plavi se zasad brane vrlo dobro, no Španjolci ne odustaju, u jednom napadu po tri-četiri udarca prema vratima.

59 - Vratnica za Villarreal! Na isto mjesto, na koje je pogodio Tonel u prvom dijelu, sada je loptu poslao Cani. Ukupno deseti udarac u okvir gola žutih, Kelava je na mukama cijelo drugo poluvrijeme. Plavi sve rijeđe uspijevaju spojiti točno dodavanje.

2:0 Morala je popustiti plava obrana, Marco Ruben je dobio loptu od Rossija, pa se i drugi napadač žutih upisuje na semafor. Ostao je sam, ni Bišćan ni Cufre ga nisu pratili, žuta 9-ka donosi slavlje Villarrealu, te odmah izlazi iz igre, Senna ulazi, Juan Carlos Garrido zatvara utakmicu. Čeka se potez Vahe.

PAOK vodi protiv Bruggea 1:0 (Vieirinha 25'), ni to ne odgovara plavima..

66 - Lijepa obrana Kelave..

70 - Sammir ubacuje za Badelja koji puca iz daljine, ali visoko, visoko iznad vratiju.

Izlazi Sammir - ulazi Rukavina, radi se o dvojcu koji je zabio Villarrealu na Maksimiru. Rukavina od tada nije zabio. Rukavina desno, Badelj iza Bequiraja.

75 - I dalje plavi u jednosmjernoj ulici, ne uspijevaju prijeći centar, a Villrreal neprestaje napadati. Izvode osmi korner..

78 - Izlazi Ademi, ulazi Morales

79 - 3:0 Dinamo je potopljen, nova pogreška obrane, Rossi ima otvoren put prema vratima plavih, Kelava je nemoćan...

Crveni karton Bišćan - Rukom je igrao kapetan plavih, neće ga biti protiv PAOK-a. Jedanaesterac za žute.

Kelava brani Senni, bravo!

Kraj. Villarreal je ipak klasa iznad Dinama, treba to priznati. Plavi nisu iskoristili prilike sa početka...

Sastavi:

Villarreal: Diego Lopez - Angel Lopez, Mucacchio, Marchena, Catala - Cani, Bruno Soriano, Borja Valero - Santi Cazorla - Marco Ruben, Rossi
Klupa: Juan Carlos, Gonzalo, Nilmar, Altidore, Senna, Jefferson Montero, Mario Gaspar
Trener: Juan Carlos Garrido

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre - Badelj, Callelo, Sammir, Ademi, Ibanez - Beqiraj
Klupa: Skender, Mesarić, Etto, Tomečak, Barbarić, Rukavina, Morales
Trener: Vahid Halilhodžić

Ranije odigrano:

Rapid - Porto 1:3
CSKA Sofija - Bešiktaš 1:2
Steaua - Liverpool 1:1
Utrecht - Napoli 3:3
PSG - Sevilla 4:2

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 112

MR
mravac
00:07 03.12.2010.

h-8 Šta te muči frajeru?? Kvačice su ti poispadale,poslušaj savjet pa odi veterinaru.!

OB
-obrisani-
22:51 02.12.2010.

Svaka čast Kelavi. Jedina dobra vijest za Dinamo je što je ona konjina od Bišćana izbačena pa neće moći ukenjat iduću tekmu. Inače sve u svemu pušing teški. Gore od Hajduka......

D1
domoljub 17
22:03 02.12.2010.

A di je rukavina . di on sad igra?