UNATOČ PORAZU

Povijesni uspjeh: Cedevita prošla u Top 16 Eurolige!

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Cedevita slavlje
11.12.2015.
u 20:56
Košarkaši Veljka Mršića u Draženovom su domu poraženi od Repešinog Milana 85:82, ali je to bilo dovoljno. Cedevita nije smjela izgubiti više od devet razlike.
Pogledaj originalni članak

Cedevita je prošla u Top 16 Eurolige! Košarkaši Veljka Mršića u Draženovom su domu poraženi od Repešinog Milana 85:82, ali je to bilo dovoljno. Cedevita nije smjela izgubiti više od devet razlike.

Cedevita je u posljednje dvije minute ušla sa minus 11 koševa prednosti, ali je onda povukao Fran Pilepić koji je u presudim trenucima postigao osam koševa.

U utakmici kojom je Cedevita osigurala povijesni uspjeh Miro Bilan je ubacio 23 koša uz šest asistencija. Sjajan je bio i Marko Arapović sa 16 poena i sedam skokova. Kod gostuje je Hummel postigao 21 koš, Kruno Simon 13, a Stanko Barać četiri.

Posljednji hrvatski klub koji je bio u Top 16 Eurolige je Cibona koja je to napravila u sezoni 2009./10.Cedevita će u idućem kolu gostovati kod Laboral Kutxe koju vodi Velimir Perasović.

Mršić: Jedan od najljepših poraza u karijeri

- Ovo je jedan od najljepših poraza u mojoj karijeri. Sada smo sigurno četvrti, no s pobjedom kod Laboral Kutxke možemo do drugog mjesta. Istina je da bi i kao drugi i kao četvrti završili u istoj skupini, no ljepši je dojam, a i raspored putovanja je drugačiji - rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.

Kapetan Miro Bilan je dodao:

- Prvo poluvrijeme smo odigrali katastrofalno. Bili smo ukočeni. Sad će svi reći da smo znali za tih -9, no nije bilo tako. Jednostavno nismo bili dovoljno čvrsti, što smo popravili u drugom poluvremenu. Na kraju smo izgubili, ali ipak pobijedili.

Fran Pilepić je jedan od heroja.

- Nisam igrao dobru utakmicu. Dvije trice sam promašio, dobio sam i bananu na trici. U tom trenutku sam čak sam htio tražiti da izađem van, no hvala treneru što me držao do kraja. Osjetio sam njegovo povjerenje. Znamo svi da imam zaista kvalitetan šut. Čekao sam i nadao se da će se otvoriti dvije-tri situacije. Nisam se predao psihički, nisam pokleknuo i u tim trenucima htio sam da lopta uđe u obruč više od ičega.

Gostujući trener Jasmin Repeša nije zadovoljan.

- Ovo je pirova pobjeda. Mi definitivno izgledamo bolje nego u prvoj fazi, no karakteristika koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu je da zbog malo kraće rotacije ne odigramo dva ista poluvremena. Cedevita je zaslužila prolazak u drugi krug i želim joj da igra dobro - rekao je Repeša, dok je Kruno Simon izjavio:

- Šteta što smo propustili veliku šansu jer vodili smo do same završnice utakmice. Ja nisam bio onaj pravi. Promašio sam previše otvorenih šuteva. Na kraju čestitke Cedeviti. Apsolutno zasluženo prolaze u Top 16 i drago mi je zbog toga jer se radi o jednom hrvatskom klubu koji je prošao u daljnji tijek natjecanja u Euroligi nakon dugo godina.

>> Tomislav Zubčić demantirao da odlazi igrati u Oklahomu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ZE
zeczec
23:13 11.12.2015.

obozavam jaskov dar za opravdanja.

GA
Gambit
07:44 12.12.2015.

Odlična vijest! Nije dobro izgubiti na domaćem terenu, ali barem jedan Hrvatski klub ide dalje!

Avatar comandante
comandante
22:43 11.12.2015.

čestitam iako je bilo slabo ali sretno, previše se ovisi o Pulenu