Food blogerica Ingrid

Povrtni muffini za gladne navijače

Foto: Ingrid Periša
Muffini s povrćem
Foto: Ingrid Periša
Muffini s povrćem
Foto: Ingrid Periša
Muffini s povrćem
17.06.2016.
u 14:30
Povrtni muffini odlični su i za oni koji ne jedu meso, ali i one koji bez mesa ne mogu
Pogledaj originalni članak

Imate li prijatelje koji ne jedu meso? Morate razmišljati i o njima kada dolaze na utakmicu...

Kada sam radila pripremu za ove muffine djeca su rekla: „Ja to ne jedem! Ja to ne jedem!“ No kada su muffini bili ispečeni vikali su: „Mmmmmmmm. Pa mama ne osjete se ni tikvice, ni pomidori.“

Znači ovi povrtni muffini odlični su i za oni koji ne jedu meso, ali i one koji bez mesa ne mogu. Ružmarin daje ono nešto svom tom povrću. Izdašni su, tako da se pripremite za tri ture pečenja. Ako imate velike kalupe, možda će ići i brže...

Sastojci: 1 tikvica 3 rajčice 500 grama kuhanog krumpira izrezanog na kockice 300 g kukuruza iz konzerve 1 crveni luk i dva češnjaka 1 žličica nasjeckanog ružmarina 8 jaja 100 g milerama 100 g gaude ili nekog drugog sira sjemenke suncokreta

Priprema: Operite tikvicu i narežite je na kockice. Vrućom vodom prelijte rajčice, ogulite im kožicu i narežite na kockice. Ocijedite konzervu kukuruza. Pripremite krumpir. Oljuštite i na sitno nasjeckajte crveni luk i češnjak i popržite ih na maslinovom ulju. Dodajte sve povrće, žličicu nasjeckanog ružmarina i pržite dok tekućina ne ispari. Malo ohladite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Umutite jaja s kiselim vrhnjem, dodajte mješavinu povrća i začinite. Smjesu raspodijelite u kalupe za muffine obložene košaricama i pospite sjemenkama suncokreta. Pecite oko 20 minuta. Pustite da se ohlade te ih poslužite gladnim navijačima.

Ajmo Hrvatska! Puno ukusnih recepata pronađite na blogu Prekratak dan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.