ODLUČENO JE

Poznat sudac jadranskog derbija: Dinamu je sudio dvije povijesne utakmice, po dobrom ga pamte i vatreni

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Poznat sudac jadranskog derbija: Dinamu je sudio dvije povijesne utakmice, po dobrom ga pamte i vatreni
02.04.2024.
u 14:55
Bio je glavni sudac utakmice u kojoj je Dinamo na otvaranju Lige prvaka 2022. godine pobijedio Chelsea, a vodio je i uzvrat šesnaestine finala Europske lige tri godine ranije. Tada je Dinamo s 3:0 pobijedio Viktoriju Plzen
Pogledaj originalni članak

Treći derbi u "trokutu" Dinama, Hajduka i Rijeke u osam dana sudit će - Rumunj. Nakon Daniela Sieberta koji je vodio prvenstveni derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, odnosno Talijana Fabija Maresce koji će suditi kup-susret istih protivnika, postalo je poznato i ime suca jadranskog derbija koji će se na Rujevici održati u nedjelju od 19.30 sati.

Glavni sudac tog susreta bit će Rumunj Istvan Kovacs. Pomagat će mu sunarodnjaci Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene. Kovacs ima 39 godina, a sudio je između ostalih i utakmicu Hrvatske protiv Walesa 2019. godine u kojoj je naša reprezentacija slavila rezultatom 2:1. Također, Kovacs je bio glavni sudac polufinala Lige nacija u kojem je Hrvatska u Rotterdamu nakon produžetaka dobila Nizozemsku.

Kovacs je bio glavni sudac utakmice u kojoj je Dinamo na otvaranju Lige prvaka 2022. godine pobijedio Chelsea, a vodio je i uzvrat šesnaestine finala Europske lige tri godine ranije. Tada je Dinamo s 3:0 pobijedio Viktoriju Plzen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kanđija
15:13 02.04.2024.

Ovo sa stranim sucima je samo dobro jer igrači ne rade pritisak na suce. Ne sude ništa bolje a domaći suci bi se trebali dobro zamisliti jer da se drže pravila i ne dopuste prigovaranja i naguravanja te da to sankcioniraju žutim i crvenim kartonima i oni bi mogli lagano odsuditi utakmice pa makar to značilo i par isključenih igrača ili prekid utakmice. Kada bi tako sudili par kola smirili bi se grlati i nedisciplinirani igrači.

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
18:12 02.04.2024.

Što ne uzeše našeg? Dobro, u sebi bi morao prelomit dal za petokraku il odanu Reku al sve odvagneš