THE TIMES

Poznata je otkupna klauzula Joška Gvardiola zbog čega se europski velikani tuku za vatrenog

Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Poznata je otkupna klauzula Joška Gvardiola zbog čega se europski velikani tuku za vatrenog
02.03.2023.
u 14:10
Njemački Bundesligaš navodno ima tajnu klauzulu koja će se aktivirati iduće godine
Pogledaj originalni članak

Ugledni svjetski medij The Times otkrio je zašto se najveći klubovi u Europi tuku za Joška Gvardiola. U pitanju je velika odštetna klauzula koja će biti aktivirana 1. srpnja 2024. godine, a iznosit će ogromnih 110 milijuna eura što će ipak biti preveliki zalogaj za većinu klubova osim Citya i PSG-a. 

Zato je, piše Times, počela bitka divova za Gvardiola jer ako ga misle dovesti za manje od 110 milijuna eura, to mogu napraviti samo u iduća dva prijelazna roka, ljetnom ove godine i zimskom iduće godine.  

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za recimo 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 18.2 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio sjajan iznos od 37 milijuna eura.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.