KLASNIĆ, POKRIVAČ I ANČIĆ

Poznatim hrvatskim sportašima vraćale su se opake bolesti. Jedan od njih mislio je da će umrijeti

Foto: Tino Juric
Poznatim hrvatskim sportašima vraćale su se opake bolesti. Jedan od njih mislio je da će umrijeti
23.07.2023.
u 18:31
Dva hrvatska nogometaša i tenisač vodili su velike bitke sa zdravstvenim problemima, na sreću uspjeli su izići kao pobjednici
Pogledaj originalni članak

Bivši poznati i dokazani hrvatski sportaši Nikola Pokrivač, Ivan Klasnić i Mario Ančić su imali teške bolesti koje su im se vraćale, ali srećom uspjeli su to prebroditi i izvući se iz teških situacija. Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač saznao je 2015. godine za zloćudna bolest, Hodgkinov limfom, Nikola je mislio da više nikada neće igrati nogomet, a bojao se i za vlasiti život. 

- Zbog bolesti sam definitivno prestao igrati ozbiljan nogomet još prije pet godina, a u Pušću sam stigao prije dvije godine preko prijatelja Tomislava Bernardića, koji je čelni čovjek NK Pušće i s kojim se znam od 2006. godine. Puno mi je pomogao u vrijeme bolesti, kad sam bolovao od Hodgkinova limfoma. Proteklih godina nagovarao me da dođem barem jednu polusezonu odigrati za Pušću, a evo, sad sam tu već dvije sezone. Drago mi je da smo osvojili prvenstvo i kup, znam što to znači tamošnjim  - rekao je Pokrivač jednom prilikom za Večernji list, a ozbiljan nogomet prestao je igrati s 29 godina.

Kada je doznao za svoju bolest odmah se podvrnuo kemoterapijama, bolest mu se prošle godine u lipnju ponovno vratila,  jedina preostala opcija za ozdravljenje bila je transplantacija matičnih stanica. Donor je bila njegova majka Ana, i tada se bolest srećom povukla. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pušća: Nikola Pokrivač nastupio u finalu nogometnog kupa, NK Pušća - NK Sutla Laduč

- Sretan sam da sam uopće ostao živ, i da mogu igrati nogomet, pa makar i u niželigašu. Ma u Pušći uživam, dečki su me nevjerojatno dobro prihvatili, postali su mi veliki prijatelji - zaključio je bivši veznjak Dinama i Monaca. 

Bivši Pokrivačev suigrač iz reprezentacije van Klasnić dugi niz godina ima problema s bubrezima, prošao je nekoliko transplantacija, a zbog virusa koji ga je napao izgubio je kosu. Krajem 2006. godine transplantiran mu je prvi bubreg koji mu je donirala majka. Nažalost, to se nije pokazalo kao idealno riješenje pa ga je tijelo odbacuilo. Nakon tjedan dana dobio je bubreg od tate koji je funkcionirao devet i pol godina. Treći bubreg je primio 2017. godine od nepoznate donatorice koja je umrla.

- Transplantacija je bila 17.10. i taj dan slavim kao drugi rođendan - otkrio je bivši član Werdera, Nantesa i Boltona. 

Zbog terapija i komplikacija, oslabio mu je organizam, a napao ga je i virus zbog kojeg je ostao bez kose.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KATAR 2022 - Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić ispred hotela Hilton Doha

Proslavljeni tenisač Mario Ančić bio je fenomenalan igrač čiju su karijeru prerano zaključile bolesti i ozljede. 2007. godine počeli su njegovi zdravstveni problemi, dijagnosticirana mu je mononukleoza, bolest koja je uzrokovala propuštanje dvije i pol sezone, a zaredale su i lakše ozljede.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Sunset Sports Media Festival - Game Set Match - From The Court To Corporate

Početkom 2010. godine ispao je iz TOP 100 tenisača, no Mario krajem siječnja iste godine planira povratak u profesionalni tenis. Dana 20. veljače 2011. godine objavljuje javnosti kako se zbog ozljede leđa i prije toga problema s mononukleozom odlučuje na prekid profesionalne karijere u 27. godini.

VEZANI ČLANCI:

Danas radi u Sjedinjenim Američkim Državama, prvo je radio u pravnoj službi NBA-a, a zatim i na poznatom Wall Streetu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.