PREKINULA MEČ

Poznato zašto je djevojka utrčala na teren, zavezala se i zaprepastila Marina Čilića

Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
French Open
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
French Open
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
French Open
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
French Open
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
French Open
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open
03.06.2022.
u 22:08
Prema pisanju stranih medija, žena je 22-godišnja klimatska aktivistica. "Ostalo nam je 1028 dana", poruka je kojom je pokušala svijetu skrenuti pozornost na klimatske promjene
Pogledaj originalni članak

U trećem setu polufinala Roland Garrosa hrvatski tenisač Marin Čilić (23 - ATP) i norveški tenisač Casper Ruud (8) morali su prekinuti svoj meč. Nakon nešto više od dva sata igre, na teren je uletjela jedna mlada aktivistica i vezala se za mrežu. "Ostalo nam je 1028 dana" - fraza je koju je nosila na majici.

Čilić i Ruud ostali su zaprepašteni onim što su vidjeli, ali nisu imali izbora nego napustiti teren do dolaska osiguranja. Zaštitari su nakon nekoliko minuta uspjeli prekinuti žicu i odvesti djevojku s terena. Marin Čilić i Ruud potom su se vratili na teren i počeli zagrijavati za preostali meč.

Prema pisanju stranih medija, žena je 22-godišnja klimatska aktivistica. "Ostalo nam je 1028 dana", poruka je kojom je pokušala svijetu skrenuti pozornost na klimatske promjene. Na svojoj majici je imala poveznicu na web stranicu koja se klimatskim aktivizmom.

No, ono što začuđuje je reakcija osiguranja koje je nijemo gledalo kako djevojka utrčava na teren i veže se za ogradu.

'nismo imali ništa'

Marin Čilić napisao je tekst koji danas morate pročitati. 'Rekli su ocu da je lud, ali jednog dana kamioni su samo počeli dolaziti...'

- Kad sam imao 13 godina, netko je napisao članak o mojim snovima da zaigram u Wimbledonu. I to je stvarno bio nemoguć san. Teren na kojem sam počeo bio je sav grbav i u jako lošem stanju. No, dok su drugi u našem kraju gradili urede i poslovne prostore za iznajmljivanje korporacijama, moj otac imao je drugačiji viziju. Nije znao ništa o tenisu, ali znao je puno o građevini... I tako je počelo.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 91

CR
credo
22:28 03.06.2022.

Sve je to dogovoreni performans.

Avatar HighHopes
HighHopes
09:29 04.06.2022.

Zaprepastila Čilića? Ha ha Ma joj, to je dogovoreni performans!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
22:33 03.06.2022.

Senf gleda i pravi bilješke.