EUROPSKA LIGA

Podnošljiv poraz Hajduka, Makabi slavio s 2:1

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Podnošljiv poraz Hajduka, Makabi slavio s 2:1
18.08.2016.
u 20:50
Hoće li Splićani prvi put nakon 2010. ući u skupinu Europske lige znat ćemo za tjedan dana kada se igra uzvrat na Poljudu.
Pogledaj originalni članak

Hajduk je u prvoj utakmici pretkola za ulazak u skupinu Lige prvaka poražen na gostovanju kod izraelskog Makabija s 2:1. Poraz Splićana je prihvatljiv, a po svemu što smo vidjeli danas Hajduk nije bez šanse za prolazak.

Loše je počelo za bijele. Makabi je u prvom minutama stvorio dvije prilike nakon što je Ismajli zaplivao na desnoj strani, a onda u 9. minuti i poveo. Ponovo je to bila loša reakcija obrane Hajduka. Medunjanin je iz kornera vratio povratnu loptu za kapetana Albermana koji je s vrha kaznenog prostora matirao Kalinića.

Hajduk u prvom poluvremenu osim udarca glavom Saida nije puno toga pokazao, no u nastavku je bio puno bolji. U 57. minuti stiglo je izjednačenje nakon što je Said s osam metara iskosa sjajno pogodio.

Nakon toga je Makabi preuzeo kontrolu, u 64. minuti udarac Scarionea s crte je odbio Ismajli, a onda je Kalinić sjajno zaustavio udarac Ben Haima. Mogao i Hajduk povesti u 74. minuti, Ohandza koji je ušao umjesto Saida je pobjegao domaćoj obrani, no onda nije dobro tukao.

I u 78. minuti uslijedilo je konačnih 2:1 za Makabi. Ben Haim je probio stranu i dao za Scarionea koji je samo trebao proslijediti loptu u praznu mrežu.

Sve u svemu, Hajduk je danas pokazao da može igrati s Makabijem. Hoće li Splićani prvi put nakon 2010. ući u skupinu Europske lige znat ćemo za tjedan dana kada se igra uzvrat na Poljudu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar peet
peet
19:07 18.08.2016.

Zbog baklji na Euru, zbog mrznje prena Dinamu zwlim vam samo jedno 😊

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
19:33 18.08.2016.

Bedasto je zbog nekoliko stotina huligana i kriminalaca koji se predstavljaju kao najzagriženiji najvijači Hajduka i Dinama željeti neuspjeh tim klubovima u Europi. Zato ajmo Hajduk! ajmo bijeli!

BL
bluewitch
20:14 18.08.2016.

goooolll....to te ja pitam... iako sam Dinamovac navijam trenutno za Hajduk iz sveg srca,,,,idemoooooooo