NOGOMET - REPREZENTACIJA

Predsjednik Mesić primio japanskog biznismena

29.12.2001.
u 00:00
* Matzura Nabuki uvjeren da popularnost hrvatskih nogometaša u Japanu može pomoći značajnijoj gospodarskoj suradnji dviju država
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, primio je Mitzuru Nobukija, uglednoga japanskog biznismena, čija je tvrtka MSC (Marketing Service Consorcium) zainteresirana za sponzoriranje hrvatske nogometne reprezentacije za vrijeme Svjetskoga prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji.

Kako je naglasio g. Mitzura, hrvatski su nogometaši u Japanu iznimno popularni, pa u sponzoriranju vidi i vlastiti interes ali i mogućnost začinjanja značajnije gospodarske suradnje dviju zemalja. Predsjednik Mesić dodao je da se uvjerio u popularnost naših nogometaša za nedavna boravka u Engleskoj, gdje su mu sugovornici često postavljali pitanja o našem nogometu. Mesić je naglasio da u nogometu prepoznaje mogućnost ostvarenja širih interesa, ali i bez toga sklon je nogometu. Izbivanje s utakmica objasnio je nastojanjem da ne sudjeluje u ekscesnim priredbama, kakvih je, na žalost, bilo. Predsjednik je, međutim, najavio mogućnost prisustvovanja predstojećim utakmicama hrvatske reprezentacije s Bugarskom i Slovenijom, te je pozvao g. Nobukija da mu se pridruži.

Razgovoru su nazočili Predsjednikov savjetnik dr. Zdravko Jelenović, glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić, izbornik hrvatske malonogometne momčadi Boris Durlen, Dinamov direktor Velimir Zajec i gospodarstvenik Miroslav Pipić. Gospodin Srebrić je japanskom biznismenu darovao kalendar HNS-a i knjigu Andrije Kačića Karlina "Vatreni lakat".

D. Draženović

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr