ekscentrični gazda

Predsjednik Žalgirisa ima banku, stranku i nuklearnu podmornicu

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
Predsjednik Žalgirisa ima banku, stranku i nuklearnu podmornicu
12.10.2012.
u 08:46
Trenerima ulazi u kabinu s imenima igrača koji moraju biti u početnoj petorci
Pogledaj originalni članak

Prvi Cedevitin euroligaški suparnik Žalgiris od 2009. u vlasništvu je kontroverznog Vladimira Nikolajeviča Romanova (65). Čovjek u biografiji ima i služenje vojske za vrijeme Hladnog rata na opjevanoj nuklearnoj podmornici K-19 koju je, umirovljenu, i kupio. Taj Rus ima litavsko državljanstvo još od litavske nezavisnosti, a njegova je tvrtka većinski vlasnik prve privatne litavske banke Ukio, koja je glavni sponzor Žalgirisa odnosno, u prijevodu, Zelene šume. Njegova kompanija UBIG Investments većinski je vlasnik škotskog prvoligaša Heartsa, litavskog nogometnog prvoligaša Kaunasa, no najveća strast mu je očito košarkaški klub Žalgiris. Vidi se to i po njegovim ulascima u trenerski ured s imenima početne petorke i igračima koji moraju igrati.

Njegova je najnovija strast politička stranka s kojom izlazi na litavske izbore. Htio je biti i predsjednik Litve, ali mu je rečeno da to ne može biti jer je rođen u Rusiji.

Da bi podigao svoju popularnost, a košarka je u Litvi najpopularniji sport, Romanov je u svoju partiju uključio i najpopularnije košarkaše Žalgirisa, braću Lavrinovič i Kaukenasa. Tko zna, možda bi uključio i Marka Popovića da naš košarkaš ima litavsko državljanstvo. Da nije sve vezano uz njegovo ime tako crno, svjedoči nam upravo Popović:

– Moja su iskustva s njim dobra, čuo sam za svakakve priče, ali na svojoj koži ništa od toga nisam osjetio. Uostalom, taj veliki klub spasio je od bankrota. Naš je vlasnik pametan, ali zaigran čovjek, 2007. pobijedio je u litavskoj verziji "Plesa sa zvijezdama", a novčanu nagradu dao je svojoj partnerici, inače profesionalnoj plesačici. Nakon toga, Romanov je nastavio odlaziti na plesne treninge. On doista voli klub, stalno je s nama, on vam je poput Marka Cubana, vlasnika NBA momčadi Dallasa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.