europske igre

Pregažena Austrijanka u induciranoj komi

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pregažena Austrijanka u induciranoj komi
13.06.2015.
u 07:15
Kako bi motivirao svoje sportaše, predsjednik Azerbajdžana obećao medaljašima 93.500, 47.600 i 28.600 USD
Pogledaj originalni članak

Već prvog dana prvih Europskih igara u Bakuu na borilišta će kročiti neki od hrvatskih kandidata za odličja. U subotu će se održati natjecanja u osam sportova, a u sedam njih nastupit će hrvatski sportaši. U brdskom biciklizmu, triatlonu, tenisu, hrvanju, karateu, odbojci i vaterpolu. Odbojkašice igraju protiv Srbije, a vaterpolisti (selekcija U-17) protiv Turske. S obzirom na to da je riječ o jednodnevnim natjecanjima, već danas dijelit će se prvi kompleti medalja u karateu, hrvanju, triatlonu i brdskom biciklizmu pri čemu najveće izglede za odličja imaju karataši Jelena Kovačević (55 kg), Danil Domdjoni (67 kg) i Ana Lenard (61 kg) te hrvači Dominik Etlinger (71 kg) i Božo Starčević (80 kg).

Nažalost, nitko od njih zasad nije ni približno motiviran kao što su to sportaši zemlje domaćina. Njihovi medaljaši bit će bogato nagrađeni jer im je njihov autokratski predsjednik Ilham Alijev obećao 93.500 USD za zlato, 47.600 USD za broncu i 28.600 USD za broncu.

Azerbajdžanci nisu štedjeli ni u pripremi Igara pa nas je šef hrvatske misije Damir Šegota izvijestio da je smještaj sportaša na Europskim igrama bolji nego u olimpijskom selu u Londonu. Službena cijena Igara je 1,2 milijarde USD, no realna cijena zacijelo je puno veća jer samo je za gradnju olimpijskog stadiona potrošeno 600 milijuna USD.

Natjecanja u sinkroniziranom plivanju i ženskom vaterpolu počela su već jučer, na dan svečanog otvaranja. Prvi komplet medalja podijelit će se u ženskom brdskom biciklizmu, a posljednji u nogometu na pijesku za koji je u ždrijebanju sudjelovao Robert Prosinečki, izbornik azerbajdžanske nogometne reprezentacije.

Nažalost, sva ta buduća sportska zbivanja zasad su u sjeni tragedije koja se dogodila trima 15-godišnjim austrijskim plivačicama koje je pregazio autobusom nepažljivi vozač, a jedna od njih (Vanessa Sahinovic) zasad je u induciranoj komi i prijeti joj doživotni invalidnost.

>> Autokrat Alijev Guardianu je zabranio izvještavanje s Igara

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.