Damir Krznar

Prije 20 godina oženio se i potpisao ugovor s Dinamom

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Prije 20 godina oženio se i potpisao ugovor s Dinamom
08.07.2015.
u 15:41
Debi protiv Hajduka: Novi trener još nije samostalno vodio prvoligašku momčad.
Pogledaj originalni članak

Prije 20 godina, baš nekako u ovo vrijeme, bilo je jednako sunčano, malo manje vruće. U svojoj sobi Velimir Zajec razgovarao je o uvjetima ugovora s Damirom Krznarom i njegovom suprugom Blaženkom. Kojom se Krznar oženio u lipnju te godine. Sve su na kraju dogovorili, Krki je odmah otišao na trening, a Blaženka je ostala čekati kraj njihova fiata una.

Nikad ga nema kod kuće

Iza sebe Krki ima dobru karijeru koja je mogla biti i mnogo bolja da nije bilo brojnih ozljeda, on je valjda jedini nogometaš koji se po tome može mjeriti s Janicom i Ivicom Kostelićem, s kojima se zbog tih operacija i 'skompao' na rehabilitacijama.

Nesuđeni informatičar bio je omiljeni igrač u svlačionici, rado su ga svi zvali svojim kućama. Ako ni zbog čega drugog, onda da im sredi ili spoji računalo ili neku drugu elektroniku.

Na kraju je iz Dinama otišao u zaprešićki Inter, tamo igrao, ali i krenuo na trenersku akademiju. I tamo je bio najbolji. Te počeo raditi i kao pomoćni trener Ilije Lončarevića.

Kad su ga pozvali u Dinamo (pomoćnik Kruni Jurčiću), nije dvojio. I otad je konstanta, treneri su se mijenjali, a Krznar je uvijek bio tu.

Dvadeset godina kasnije Krznar je preuzeo prvu momčad plavih. Stjecajem okolnosti, jer je prvi trener Zoran Mamić završio u pritvoru. Tu 20. godišnjicu braka nije proslavio sa suprugom i 12-godišnjim sinom jer je, uobičajeno, bio na pripremama u Sloveniji.

I tamo su mu, zbog spomenutih okolnosti oko Mamića, rekli da će on i Cvitanović i dalje voditi momčad ravnopravno, ali da će, s obzirom na staž u Dinamu, na kontinuitet, Krznarova riječ biti zadnja.

Taj dobri duh svlačionice nekad, a i danas, sad će morati pokazati i čvršću ruku. I današnji ga igrači vole jer za sve uvijek ima vremena, razumijevanja, strpljenja, svakome pomaže. No, sad će ipak biti u drukčijoj ulozi, sad je on taj koji odlučuje, koji će morati poslati nekoga i na tribinu. Jer, samo ih 11 može igrati.

Doduše, na ruku mu ide činjenica da je još u Sloveniji, dok je tamo bio i Zoran Mamić, postalo jasno tko će igrati u prve dvije utakmice nove sezone. Prvih 11 ima i za nedjeljni derbi s Hajdukom, a onda i za prvu utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka s luksemburškom Folom Esch.

– Plan priprema odavno smo napravili i njega ćemo se držati i dalje. Radili smo ga zajedno sa Zokijem, planirali smo te dvije utakmice i tako će i ostati. A nakon Fole Esch vidjet ćemo za dalje – govorio je Krznar.

U najgore vrijeme

Nakon povratka iz Slovenije momčad je imala dva slobodna dana, no Krznar je bio u klubu zajedno sa svojim pomoćnicima.

Nešto posebno u životu nije mu se promijenilo. Doduše, da je Zoki 'vani', Krznar bi išao gledati luksemburšku momčad i onda ju analizirati za stožer i igrače. Sad će to za njega učiniti Dean Klafurić.

Krznar je konačno dobio priliku. Nažalost, u nezgodnom trenutku, iznenada. I to u vrijeme kada Dinamo igra svoje sudbonosne utakmice. Od sredine srpnja pa do kraja kolovoza igraju se utakmice koje određuju uspješnost sezone, pogotovu kad je o Europi riječ. Sad mu treba i malo sreće, a zaslužio ju je, da dobro krene.

>> Damir Krznar: Igrači imaju dva slobodna dana čisto da dođu k sebi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
17:15 08.07.2015.

vojnik kluba ! bravo damire