LA LIGA

Privedeni navijači Atletica zbog poticanja na mržnju prema zvijezdi Reala

Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Champions League - Real Madrid v Borussia Dortmund
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Champions League - Real Madrid v Borussia Dortmund
24.10.2024.
u 19:57
Radilo se o pokretanju kampanje #metropolitanoconmascarillas koja je ubrzo postala viralna na društvenim mrežala. Plan je bio da navijači dođu s kirurškim maskicama na licima kako ne bi bili identificirani
Pogledaj originalni članak

Iako je jedan od najboljih, igrač madridskog Reala Vinicius Junior je i jedan od najomraženijih nogometaša na svijetu, posebice zbog svojeg karaktera i nerijetko djetinjastog ponašanja na terenu. Zbog toga nerijetko bude izviždan i izvrijeđan na rasnoj osnovi. Te uvrede su bile i razlog raznih hapšenja po završetku utakmica, a najnoviji slučaj je s četvoricom navijača Atletico Madrida.

U njihovom slučaju nije se radilo o govoru mržnje s tribina već pokretanju kampanje #metropolitanoconmascarillas koja je ubrzo postala viralna na društvenim mrežala. Plan je bio da navijači dođu s kirurškim maskicama na licima kako bi 29. rujna u madridskom derbiju na Metropolitanu mogli vrijeđati igrače Reala, a posebno Viniciusa, a ne biti identificirani i kažnjeni.

Ipak, Španjolski nogometni savez to nije dopustio. Na vrijeme je podnio prijavu zbog poticanja mržnje te spriječio da se plan provede u djelo, a dotična četvorica su dva tjedna kasnije uhapšena. Policija je objasnila da se tu radilo o “izvikavanju ponižavajućih i diskriminirajućim uvredama s rasističkim konotacijama”.

Kao što je navedeno, ovo nije prvi slučaj da policija privodi navijače, ili bolje rečeno, huligane, zbog uvreda na račun Viniciusa. U lipnju prošle godine četiri navijača Atletica izvješali su lutku s likom Viniciusa nakon čega im je zabranjen pristup tribinama na dvije godine, navijač Mallorce je kažnjen s godinu dana zatvora i tri godine zabrane dolazaka na tribine zbog rasističkih uvreda, te sad zbog pokretanja navedene kampanje treći put.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
21:52 24.10.2024.

Zbog njega će Real morat igrat danju a ne u kasnijim satima, čovjeka ne vide a leti. Real vodi protiv Crvene zvezde 46:29 košarka nema vesti, svi prikovani za male ekrane.

KL
Klokan
21:17 24.10.2024.

Ovo će izazvati kontraefekt... ljevičari nisu baš inteligentni.