ZORAN MAMIĆ:

Problem je u psihi, da imamo ozračje kao Rijeka, bili bismo puno bolji

Problem je u psihi, da imamo ozračje kao Rijeka, bili bismo puno bolji
30.11.2014.
u 11:00
- U odnosu na svoje prethodnike nisam napravio nikakav pomak - priznaje Zoran.
Pogledaj originalni članak

Jedna od važnih stavki u trenerskom poslu svakako je odnos s javnošću, komunikacija s medijima. A Dinamov trener Zoran Mamić na tom planu zavređuje najvišu ocjenu! Ma koliko težak trenutak bio u kojem mu se momčad nalazi, Mamić nikad nije pobjegao od novinara, niti je izbjegavao pitanja ili se demonstrativno ljutio i napuštao presice.

Ne znamo se ni veseliti

– Nikakav pomak nisam napravio u odnosu na svoje prethodnike na plavoj klupi! Ni u igračkom, ni u rezultatskom smislu. Bili smo na dobrom putu do prije dva mjeseca, međutim upali smo u krizu, za koju smo znali da mora doći, ali nismo očekivali da će tako dugo trajati – govorio je Mamić.

Jeste li analizirali situaciju, u čemu je najveći Dinamov problem?

– Održali smo dvosatni sastanak s igračima. Uvjeren sam da je naš najveći problem psihološke prirode! Sport je, naime, u svom temelju radost i veselje, a kod nas nema emocije. Ni kad smo pobjeđivali Hajduk i Rijeku, nije bilo pravoga veselja, stalno smo u nekakvom lošem raspoloženju, ne samo zbog loših igara i rezultata u zadnje vrijeme. Igrač daje svoj maksimum kad je sretan, a ne kad mu netko stalno psuje mater. Do utakmice sa Celticom u Glasgowu imali smo samo jedan poraz u 24 odigrana dvoboja, ali radosti kod nas nije bilo – kazao je Mamić.

– Dan prije utakmice u Rumunjskoj morao sam prekinuti trening, igralo se s toliko žara i borbenosti da sam se bojao ozljeda. A onda je na utakmici sve izgledalo onako kako ste vidjeli... – kaže Mamić.

Fasciniraju nas Riječani

Nije samo problem u psihi, očit je, naime, i manjak kvalitete. Nije ova dvomjesečna kriza slučajna, da postoji kvaliteta o kojoj govorite, netko bi povukao momčad iz krize?

– Ne slažem se s vama...

Koliki je problem vaše neiskustvo?

– Ha, i ja bih volio da imam 500 utakmica iza sebe! Ali nemam, vjerojatno imam stotinu mana, baš kao i većina ljudi koji rade neki posao. Međutim, smeta mi nešto drugo – prije dva mjeseca sve je bilo idilično, a sad baš ništa ne valja! Nije to baš tako...

Bi li Dinamo bio bolji da ima ozračje poput Rijeke?

– Apsolutno!

Strahujete li od Rijeke?

– Ne, ali Riječane silno respektiramo, ta je njihova posvemašnja euforija fascinantna...

>> Dinamo postao najgora momčad EL-a, ništa od drugog predstavnika u LP-u

>> BBB Fan Club: Tražimo ostavku Zorana Mamića i ispriku igrača Dinama

>> Vahid Halilhodžić odbio BiH, ali Dinamo još uvijek nije!

>> Ovaj Dinamo nema baš nikakvu budućnost

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr