OBJAVIO AMERIČKI NOVINAR

Procurio povjerljivi mail: Sprema se veliki obrat, Đoković će uživati u ovome

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Procurio povjerljivi mail: Sprema se veliki obrat, Đoković će uživati u ovome
25.10.2021.
u 09:55
Američki novinar Ben Rothenberg objavio je mail koji je WTA poslao tenisačicama u kojem stoji da će cijepljene i necijepljene igračice moći igrati u Melbourneu, ali pod drugačijim uvjetima.
Pogledaj originalni članak

Australci su proteklih tjedana ponavljali da neće dopustiti stranim tenisačima i tenisačima da nastupe na Australian Openu ako nisu cijepljeni, no čini se da je došlo do obrata.

Naime, američki novinar Ben Rothenberg objavio je mail koji je WTA poslao tenisačicama u kojem stoji da će cijepljene i necijepljene igračice moći igrati u Melbourneu, ali pod drugačijim uvjetima.

Prema istom izvoru, svi koji dođu u Australiju nakon 1. prosinca uz potvrdu o cijepljenju neće morati u karantenu. Necijepljene će igračice morati dva tjedna provesti u karanteni, imat će ograničeno kretanje i morati se redovito testirati. A budući da se ovo pravilo odnosi na tenisačice, jasno je da će isti status imati i tenisači.

Australski Herald Sun nedavno je objavio da trećina tenisača i tenisačica nije u potpunosti cijepljeno. Njih predvodi prvi igrač svijeta Novak Đoković koji doduše odbija reći je li se cijepio.

– Pratim situaciju, a konačnu odluku donijet ću početkom studenoga. Strašno je to što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude – kazao je Đoković koji će po svemu sudeći ipak moći nastupiti.

Nastupi li Đoković na Australian Openu, lovit će svoj 10. naslov na tom turniru i 21. Grand Slam.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
11:10 25.10.2021.

Napisao sam ranije da bi ITF trebala izvršiti pritisak na teniski savez Australije da se ne dozvoli diskriminacija necijepljenih sudionika izvan Australije, tim više što domaći tenisači koji nisu cijepljeni mogu sudjelovati. Iz nekog razloga komentar je nestao, ali koliko vidim nešto se događa i stvari dolaze na svoje mjesto.

DU
Deleted user
10:15 25.10.2021.

jadan mali balkanjero, pa kako mu to mogu raditi zar ne znaju da je rijec o vecem umu od einsteina :)

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:23 25.10.2021.

Sve je to Crvenocubi sredio, nece nitko da dira serbski ugrozen narod