POGLED

Proljetna nadgradnja jeseni

09.01.2006.
u 18:34
Pogledaj originalni članak

Dinamo je u jesenskom dijelu prvenstva pokazao da je najjači. Za našu ligu. Zasad će ostati nepoznato je li toliko uvjerljiv zato što je doista jak ili su, pak, ostali toliko slabi. Ako je u pitanju ovo drugo, onda plavi sljedeći Božić neće dočekati kao stanovnici Europe. San koji nije ostvariv gotovo tri desetljeća mogao bi ostati noćnom morom. U Maksimirskoj 128 ovaj put pokušavaju novim pristupom, iako su najjači u našoj slabašnoj ligi, pojačavaju se.

Zdravko Mamić odriješio je kesu u trenutku kad Dinamo već može slaviti naslov hrvatskog prvaka. Doveo je još jednog Brazilca, Anderson Costa došao je u Maksimir i tako potvrdio Mamićevu i Kužeovu želju za jačanjem momčadi. Šteta što Neves ili Rodallega još nisu upotpunili taj mozaik pojačanja i potkrijepili nade da Dinamo može biti jak i kad prijeu00F0e Breganu. Doduše, zacijelo u plavoj blagajni i nije bilo novca za svu trojicu, nadajmo se da je doveden najbolji iz tog terceta željenih pojačanja. No, dečko iz Brazila tek se treba dokazati, a kvalitetu može potvrditi samo dobrim igrama i pred Dinamovim navijačima. Ime koje je stekao igrajući uz Romarija i Alexa brzo će biti izbrisano ne bude li i ovdje tako dobar.

No, to je rizik nogometnog posla, nikad se ne može tvrditi da će netko uspjeti. I danas bi bilo glupo tvrditi da Dinamo već ima momčad za Ligu prvaka. Zasad ima sastav kojemu u nacionalnom prvenstvu nitko nije blizu. Josip Kuže još se jednom dokazao kao trener, Zdravko Mamić naučio je lekciju iz prošle sezone, momčad odiše zajedništvom. U takvom pozitivnom ozračju moguće je da plavi naprave pozitivan pomak. Iako čuda ne treba očekivati, jer milijun ili dva uloženih eura tek je mrvica na europskom nogometnom tržištu. I zato treba strpljenja, ali i mnogo sreće pri ždrijebu eurokupova.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr