IVAN LEKO

Pronašao je recept: Novi trener Hajduka u ne tako dalekoj prošlosti srušio je Mourinha

Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL
Ivan Leko
31.12.2022.
u 18:03
Naime, belgijski nogometni prvoligaš Royal Antwerp, kojeg je vodio Leko, priredio je u listopadu 2020. iznenađenje pobijedivši u susretu 2. kola J skupine Europske lige Tottenham s 1:0. Pogodak odluke zabio je izraelski veznjak Lior Refaelov u 29. minuti.
Pogledaj originalni članak

Hajduk je 2022. godinu zaključio dovođenjem novog trenera. Ivan Leko (44) preuzeo je klupu od Mislava Karoglana i potpisao ugovor do ljeta 2025. Rođeni Splićanin vratio se tako u klub u kojem je napravio prve seniorske korake, a s njima je kao igrač osvojio i posljednji naslov iz 2005. godine. 

>> Dalić: Vraćali smo se kao gubitnici iz Rusije, a sada smo se vraćali ko pobjednici

- Ovaj trenutak je baš poseban, emocionalan. Krenuo sam u nogomet u Hajduku, znao sam da će doći taj dan kada ću postati trener Hajduka. Jako sam sretan i puno se veselim, nadam se da nas čeka puno lijepih stvari. Puno je stvari koji se mogu napraviti. Činjenica je da je Hajduk u posljednje dvije godine napravio ogroman napredak u svemu. Od prvog dana ćemo naglasak staviti na energiji, emociji i strasti i sve što budemo radili od danas pa nadalje bit će s tim naglaskom. Nadam se da će naši navijači uživati kada budu gledali naše utakmice - bile su prve su riječi Ivana Leke kao trenera Hajduka.

A jeste li znali da je kao trener porazio i - Mourinha? Naime, belgijski nogometni prvoligaš Royal Antwerp, kojeg je vodio Leko, priredio je u listopadu 2020. iznenađenje pobijedivši u susretu 2. kola J skupine Europske lige Tottenham s 1:0. Pogodak odluke zabio je izraelski veznjak Lior Refaelov u 29. minuti.

Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
Berri
19:04 31.12.2022.

Ivan Leko je u ne tako dalekoj prošlosti, u Belgiji bio u istražnom zatvoru zbog moguće upletenosti u namještanje utakmica! Pušten je uz jamčevinu, no nitko ne piše u kojoj je fazi taj sudski postupak?