Bogataš iz Katara

Propali tenisač kani od PSG-a napraviti novu Barcu ili Real

Foto: 'PASCAL ROSSIGNOL'
Propali tenisač kani od PSG-a napraviti novu Barcu ili Real
08.03.2013.
u 11:42

Manchester City ima sličan koncept kao PSG, ali u Europi se nije uspio proslaviti.
Pogledaj originalni članak

Nogometni puk dijeli se na one kojima je draži Maksimir odnosno Poljud, no zajednički će uzdahnuti na spomen jednog stadiona – Parka prinčeva, mjesta najveće hrvatske nogometne sreće na kojem su Prosinečki i Šuker izborili slavnu broncu 1998. godine. Upravo se tamo ovih dana stvara novi veliki europski klub.

Propali tenisač s lovom

PSG je odnedavno "igračka" bivšeg tenisača Nassera Al-Khelaïfija (39) koji se, neka se ne ljuti, s reketom slabo snalazio, dogurao je do 995. mjesta na ATP Touru. Novac je njegovo oružje, a ne neobranjiv servis...

– PSG ima ogroman potencijal, jedini je veliki nogometni klub u gradu sa 12 milijuna stanovnika! Takvo što ne postoji u Europi! Kupujem! – kazao je bogataš iz Katara. U srijedu su, preko Valencije, Parižani ušli u četvrtfinale Lige prvaka, prvi put nakon 1995. godine. Kupio je klub za 100 milijuna eura, a zatim napunio milijunima džepove slavnog Leonarda i poslao ga u šoping. Brazilac se vratio s Ménezom, Sissokom, Siriguom, Pastoreom i Mottom te s ozbiljnim trenerom – Carlom Ancelottijem. Ruku za dogovor ispružio je i Silvio Berlusconi, koji je Ibrahimovića i Silvu u "bolji život" pustio za 65 milijuna eura. Posljednji potez bilo je dovođenje Davida Beckhama. Tetovirani ljepotan je kao Schumacher u formuli 1, legenda koja privlači pozornost... LA Galaxyju donio je 15 milijuna eura samo sa sponzorom Herbalifeom. Da o širenju na azijsko tržište ne govorimo. Maneken.

Ekstremisti na tribini

Becks je jedan od rijetkih "zgodnih i dragih" u klubu.

– Navijači im nisu dečki iz finih pariških obitelji, nisu to momci s uglađenim manirima. Većina ih je iz ruralnih dijelova grada, ekstremistički su nastrojeni i među najopasnijima u Europi. Nije nam bilo svejedno na nedavnom gostovanju s Dinamom – kaže navijač plavih iz Gajnica. Parižani imaju sreće, novca koliko žele... Ali, u nogometu najbogatiji ne pobjeđuje uvijek, a važni su i povijest kluba te način ulaganja. Nastave li Parižani trošiti (i oni su htjeli Modrića, nap.a), u godinama koje dolaze možda će se o njima pričati kao o Barci ili Realu. Ali, ne još... No, na dobrom su putu. Na Parku prinčeva igraju s velikim ulozima. I zasad dobivaju...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:46 08.03.2013.

Nikada PSG neće biti europski velikan, ma koliko novaca u njega utrpali, tradicjia je nešto što se ne može kupiti. Real, Barca, Milan, Bayern, Liverpool, Man. UTD su za PSG nedostižne visine, kao i za Chelsea, Man. City, Anži i ostale igračke svijetskih tajkuna.