KK Zadar sporazumno raskinuo ugovor s Tonijem Prostranom

Prostran se odrekao potraživanja, a Zadar je ostao bez odštete

Foto: Dino Stanin
Prostran se odrekao potraživanja, a Zadar je ostao bez odštete
12.01.2010.
u 11:57
Najnadareniji mladi zadarski košarkaš trebao bi ovih dana potpisati višegodišnji ugovor s KK Zagreb, potvrdio nam je danas Tonijev otac Predrag Prostran.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - KK Zadar jutros je sporazumno raskinuo ugovor sa svojim najnadarenijim mladim igračem 19-godišnjim Tonijem Prostranom! Klub s Višnjika u svojem priopćenju navodi kako se Prostran odrekao svojih potraživanja prema KK Zadar te zauzvrat dobio ispisnicu. Direktor Zadrana Zdenko Mičić potvrdio nam je kako je Prostran aktiviranjem klauzule o raskidu ugovora s KK Zadar u slučaju da mu se na vrijeme ne isplate obveze klub izgubio moguću odštetu prema svojem već bivšem igraču.

Cijena nadarenog zadarskog razigravača na tržištu se navodno procjenjuje na možda i više stotina tisuća eura, s obzirom da je taj igrač bio izabran u najbolje petorke lanjskog SP U19 i lanjskog EP U18. - Ugovor s Tonijem, koji je potpisan za vrijeme dok ja nisam bio direktor, nažalost nije dovoljno zaštitio klub, tako da su nam u ovoj situaciji ruke bile vezane. Moram istaknuti i kako su nas prevarili Toni i njegov otac koji su još prije nekoliko mjeseci obećavali kako klauzulu o kašnjenju plaća neće iskoristiti- istaknuo je Zdenko Mičić.

Budući da Toni Prostran danas polaže zaostale ispite u srednjoj školi te nam je bio nedostupan za komentar, njegov otac Predrag Prostran potvrdio je kako je dogovoren njegov prelazak u KK Zagreb s kojim će se potpisati višegodišnji ugovor. Očekuje se kako će u Trnskom Prostran naslijediti Vladimira Krstića koji će se navodno umiroviti po završetku ove sezone. A povjerenik natjecanja u NLB i A-1 ligi Josip Bilić istaknuo je kako je Toni Prostran već licenciran za KK Zagreb za kojeg će imati pravo nastupa u svim natjecanjima.

Priopćenje KK Zadar prenosimo u cijelosti: 

Toni Prostran više nije član KK Zadar. Konačno je odlučeno kako je
sporazumni raskid ugovora u ovom trenutku najprihvatljivija opcija za obje
strane. Prostran se odrekao svojih potraživanja prema klubu, te zauzvrat
dobio ispisnicu. KK Zadar Toniju Prostranu želi puno sreće i sportskih
uspjeha u nastavku karijere.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MY
mystery023
13:36 12.01.2010.

Uprava ovo ide vama na dušu. Sramota!

OG
ogoran
07:03 15.01.2010.

Imao sam priliku gledati i uzivati u Tonijevoj igri na Svijetskom kosarkaskom prvenstvu U19 u Aucklandu - New Zealand. Zajedno sa Delacem on je bio motor Hrvatske reprezentacije i potpuno zasluzeno je proglasen za najboljeg \"playmaker\" na svijetu. Talent kao Tony, na mjestu playmakera usudujem se reci, nije se u Zadru pojavio od vremena Pina Derde. Tony bi vec sada trebao biti u prvoj petorci Zadra, ali na zalost ne dobiva priliku za igru. Drazen Petrovic je postao veliki igrac jer je u Sibenki dobio priliku sa 15/16 godina. Stvarno sam razocaran da ljudi u Upravi Zadra ne vide kakav im biser odlazi. SRAMOTA!!!