JOŠ NE VODE GLAVNU RIJEČ

Protiv Meksika glavne role moraju preuzeti naši najbolji igrači - Modrić i Rakitić

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Protiv Meksika glavne role moraju preuzeti naši najbolji igrači - Modrić i Rakitić
22.06.2014.
u 09:15
Luka Modrić i Ivan Rakitić, po svim pokazateljima najbolji igrači Hrvatske, bili su naš zalog optimizma da možemo daleko u Brazilu. Jedan je uzeo Ligu prvaka, drugi je osvojio Europsku ligu. I nisu bili prolaznici u uspjesima Reala i Seville, već ključni igrači.
Pogledaj originalni članak

Naslovnice su vrištale od njihova pobjedonosnog hoda. Pogled u svibanj, ali i u cijelu sezonu, nudio je senzacionalni hrvatski vezni dvojac.

– Takvu dvojicu veznjaka nema nijedna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu – uvjeravali su stručnjaci.

Da, Luka Modrić i Ivan Rakitić, po svim pokazateljima najbolji igrači Hrvatske, bili su naš zalog optimizma da možemo daleko u Brazilu. Jedan je uzeo Ligu prvaka, drugi je osvojio Europsku ligu. I nisu bili prolaznici u uspjesima Reala i Seville, već ključni igrači. Ispratili smo ih s lovorovim vijencem, taj dvojac imao je titulu "hrvatskih careva".

Potvrda iz Barcelone

U međuvremenu Rakitić je postao igrač Barcelone, dobio još jednu potvrdu svoje svjetske kvalitete. Baš je on izabran da Barceloni vrati primat. Modrić je u Realu samo učvrstio svoj status jednog od najboljih igrača, jednog od nezamjenjivih.

Svjetsko prvenstvo ponudilo je neke nove naslovnice s kojih vrište Mandžukić, Olić i Perišić. I to nije loše, to znači da ova Hrvatska ima širinu. Ali nama trebaju Modrić i Rakitić u svom pravom sjaju.

Trebaju nam za taj korak više koji čekamo od 1998. godine i francuske bronce. S Brazilom su bili zakočeni defenzivnim idejama Nike Kovača koji ih je strpao ispred obrane, na koridoru između 20 i 30 metara od naših vrata. Ne postoji veznjak na svijetu koji s te pozicije može biti opasan za protivnika. Zbog te taktičke ekshibicije Luiz Gustavo, Oscar i Paulinho izgledali su kao da igraju u Realu i Barceloni.

Kamerun je pak ponudio ludi učinak Ivana Perišića, briljantni gol i još briljantniju asistenciju za Ivicu Olića. Luka i Ivan i protiv Kamerunaca bili su zakočeni defenzivom...

Bez pravog učinka dvojca svjetskog kalibra, bez njihovih direktnih akcija, sudjelovanja, bez njihove imaginacije i kreacije teško ćemo preskočiti taj Meksiko koji je najčvršći baš u sredini terena. Taj Miguel Herrera zna da se velike utakmice rješavaju baš u centru, tko pobijedi u tom dvoboju, bliži je konačnoj pobjedi.

Samo dvije lopte...

Za sada su Rakitić i Modrić na Svjetskom prvenstvu dali dvije prave lopte, nakon Ivanove poveli smo protiv Brazila, poslije Lukine poveli smo protiv Kameruna. Oni jednostavno moraju preuzeti glavne role, a razlog je dobro znan. Rakitić i Modrić najbolji su hrvatski igrači. I uz "raspjevani" napadački trojac, uz Srnu, koji trči na mlazni pogon i najbrži je igrač SP-a, to će biti dovoljno za ostvarenje hrvatskih snova.

Svega toga svjesni su Modrić i Rakitić, u svakoj njihovoj gesti vidi se koliko žele. Uostalom, kada je Modrić u jednom trenutku bio upitan za utakmicu s Kamerunom zbog ozljede stopala i dok su svi oko njega sumnjičavo vrtjeli glavom, on je sve presjekao.

– Igram, dajte blokadu, stavite spužvu u kopačku – kazao je Modrić svjestan što se od njega očekuje.

Još samo da Kovač postane svjestan kakve kalibre sputava da se razmašu. Meksiko je ta njihova utakmica, oni to mogu. Momci, izvolite...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

VI
virkom
09:49 22.06.2014.

Uopće se ne slažem sa Maršićem ili barem samo djelomično! Modrić igra i u Realu u sredini terena tj. ispred obrane u paru sa Alonsom i tu je zadužen za trčanje i dijeljenje tzv. predzadnjih lopti. Zato ga je i Mourinho svojedobno doveo u Real. Sto se Rakitića tiče, mislim da bi trebao igrati malo ofenzivije jer on i u Sevilli često opali po golu, bude u zoni šuta i daje te zadnje pasove koji su u biti statističke asistencije. Ali tko ce onda igrati u paru sa Modrićem?

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:01 22.06.2014.

Molim vas, kakve role, možda toaletnog papira!? Valjda uloge, opet su u VL prepisivali od naših komentatora s tv-a koji su nepismeni! Protiv Meksika trebamo kontrolirati loptu čim više, imati što veći posjed, u tome trebamo iskoristiti našu tehničku nadmoć i tako ih izmoriti. Protiv Brazila je bilo očito da manjak kvalitete nadomještaju trkom i agresijom, ako ih tu uspijemo otupiti, a to ne bi trebao biti problem s obzirom na to kakav vezni red imamo i kakav loš napad ima Meksiko. Kad Mandžo izađe na teren i počne raditi nered u njihovoj obrani noge će im svima odrvenjeti!

GU
Gumba017
11:35 22.06.2014.

Gotovo je. Meksikanci su culi da dolaze ze nasi nogometni "knezovi, kraljevi, carevi, banovi...itd". U ponedjeljak ujutro ce nazvati da su bolesni i da ne mogu igrati....