TENIS BEZ IZBORNIKA

Prpa otišao mailom

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Prpa otišao mailom
16.11.2011.
u 19:35
Kandidat za izbornika tenisača mogao bi biti Goran Ivanišević.
Pogledaj originalni članak

Tražili smo provjeru glasina, a dobili ekskluzivu. Barem u tom trenutku. Goran Prpić dao je jučer prijepodne ostavku na dužnost izbornika hrvatske teniske reprezentacije. Muške, koju je vodio u proteklih pet godina, ali i ženske na čijem je čelu već 11 godina.

Izbornička kriza

Učinio je to mailom, koji je poslao Uredu HTS-a, predsjedniku HTS-a u ostavci Radimiru Čačiću i dopredsjedniku Zoranu Grbiću na kojega je Čačić u svibnju ove godine (nakon prometne nesreće u Mađarskoj) prenio svoje ovlasti.

Kako? Zbog čega? Na ta pitanja nismo dobili odgovor jer se Prpić nije javljao na mobitel.

- Ne želim pretpostavljati zbog čega je gospodin Prpić dao ostavku, ali mogu je potvrditi. Mi smo u Savezu bili zadovoljni njegovim radom, a o ostalim relacijama teško je govoriti - kazao je Grbić.

Dan prije zasjedao je Upravni odbor HTS-a, ali nije raspravljao o Prpićevoj ostavci jer je nije ni bilo. Pročulo se tek da izbornik kani odstupiti.

Kako će i u kojem roku čelni ljudi HTS-a razriješiti novu izborničku krizu? Dopredsjednik Grbić kaže.

- U sljedeća dva tjedna ponovo će se sastati Upravni odbor HTS-a, pa ćemo vidjeti koje je najbolje rješenje u ovom trenutku.

Kao novi kandidat za izbornika muške reprezentacije, barem privremeni, spominje se Goran Ivanišević. Za njega je zasigurno i naš prvi tenisač Marin Čilić koji je i dosad dobro surađivao s njim.

Nikad ne reci nikad

Goran je, istina, nakon razlaza s Nikolom Pilićem u siječnju 2006. godine najavio da nikad više neće biti izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije, ali čini se da je u međuvremenu smekšao taj svoj stav. I da sada nema ništa protiv. Možda u izbornički stolac zasjedne već u dvoboju s Japanom, u veljači sljedeće godine.

Trajna rješenja mogla bi se čekati do redovne izborne skupštine HTS-a koja bi se trebala održati sljedeće godine, kada će se birati i novi predsjednik HTS-a.

Dotle će utjecaj Radimira Čačića u HTS-u još uvijek biti velik. Ili kako reče izvršna direktorica Marina Mihelić.

- Čačić jest odstupio, no na neki način on je dio nas.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
peugeot
23:53 17.11.2011.

\"Prpa\" je teniser koga sam pratio, postovao, volio... Sjecam ga se kad je nastupao s onom \"skalamerijom\" sto mu je odrzavala koljeno. Specijalno kad je nastupao za \"yu\" davis reprezentaciju. \"Prpa\", sta cete sad u tenisu raditi? Hocete li nekog od poznatijih teniskih imena trenirati na ATP ili WTA Touru?