NOGOMETAŠ GODINE

Pršino umijeće i učinak opčinjavaju

27.12.2003.
u 00:00
Zvonimir Soldo i Jerko Leko sjajnim igrama za Stuttgart i Dinamo (K) zaslužili mjesto iza najboljeg
Pogledaj originalni članak

Zbog hrabrosti su ga prozvali Tarzan, navijači klubova u kojima je postizao pogotke uvijek su ga cijenili i štovali. Ivan Cvjetković napravio je lijepu karijeru, a i danas je usko vezan uz nogomet.

Šest je godina bio sportski direktor Hrvatskog dragovoljca, sada je nogometni menadžer.

Kao napadač najbolje može procijeniti kakav je Dado Pršo, kojeg je stavio na prvo mjesto svog izbora.

- Taj je dečko na hollywoodski način privukao pozornost. Njegov je život sasvim zgodan scenarij za priču o uspjehu. Odlikuju ga izvrsna tehnika, odlična igra glavom, podjednako dobra igra s obje noge, ima smisao za suradnju te odličan osjećaj za pogodak.

Cvjetković nije zaboravio ni statistiku.

- Možda se meni sviđa i više no što se sviđa nekome drugome, no njegova je statistika impresivna. Odveo je Hrvatsku na Europsko prvenstvo, postigao je na jednoj utakmici Lige prvaka četiri pogotka. To je fantastično!

Iza Prše, Tarzan je uvrstio na listu starog vuka iz Stuttgarta Zvonimira Soldu.

- Prije 11 godina zajedno smo s Inkerom osvojili Kup, a on danas igra u Ligi prvaka. Ne poznajem većeg profesionalca od njega, sve je u karijeri postigao mukotrpnim radom i predanim odnosom prema poslu.

Treći je na listi Jerko Leko, nogometaš kijevskog Dinama.

- On i Soldo imaju toliko sličnosti, s time da je Leko motoričniji i bolje igra prema naprijed. Pred njim je velika karijera, on je izrazito moderan vezni igrač.

Iza terceta vodećih, smjestio se Niko Kranjčar.

- On, Leko i još nekolicina mlađih bit će nosioci igre reprezentacije u budućnosti. Malo je nogometaša, ne samo kod nas, koji imaju toliko smisla za igru.

Robert Kovač je peti.

- Bez njega i s njim igra naše reprezentacije nije ista. Veliki je profesionalac, izvrstan obrambeni igrač. Na njega se svaki trener može osloniti, spoznaja da igra u Bayernu sve otkriva.

Cvjetković je šesto mjesto rezervirao za Milana Rapaića.

- Sjajno proljeće svrstava ga u birano društvo, njegovu igru protiv Belgije nikad nećemo zaboraviti. Izvođenje prekida doveo je do savršenstva, i mislim da će u Portugalu taj genijalni igrač igrati najbolje u karijeri.

Iza Mikija su Igor Tudor i Marko Babić.

- Žao mi je Tudora koji ima velikih problema s ozljedama, jer izvrstan je igrač. Marko Babić mi se sviđa i vrlo brzo postat će vrhunski igrač.

Posljednje dvije stube rezevirane su za Darija Šimića i Gorana Ljubojevića.

- Dario je europski prvak, u proljetnom dijelu sezone stalno je igrao, dok je Ljubojević potvrdio veliku nadarenost, ima nevjerojatan osjećaj za pogodak.

IGOR FLAK

Pogledajte na vecernji.hr