DINAMO BEZ POBJEDE

Fernandes će sanjati Ivešu, Istra ostala neporažena u Puli!

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Istra
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Eduardo
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Dinamo - Istra
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Dinamo - Istra
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Dinamo - Istra
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Dinamo - Istra
22.08.2015.
u 22:49
Istra ove sezone na svom travnjaku nije izgubila, a rješenja nije imao ni Dinamo te stigao samo do 1:1 i jednog boda
Pogledaj originalni članak

Zoran Mamić doživio je jedan poraz otkako sjedi na klupi Dinama. Bilo je to u svibnju prošle godine u Puli protiv Istre, a tako će ostati i nakon sedmog kola Prve HNL jer Igor Pamić unatoč dobroj pripremi nije uspio bolje od 1:1. Iako je mogao, ali je isto tako mogao i izgubiti uvjerljivo da nije 38-godišnji Vanja Iveša bio maestralan.

Modri su se nametnuli od samog početka, kako je i bilo za očekivati, ali spremna Istra čekala je svoju priliku iz kontri i polukontri te jako dobro to svoje oružje koristila. U jeku Dinamova pritiska i prve promašene prilike, onu koju je Henriquezu s nekoliko metara "skinuo" Iveša, zabija Zlomislić. Igrala se 19. minuta, Đurić je nekako "iščupao" loptu i ona dolazi do Zlomislića koji puca sa 16 metara u Eduardov desni donji kut. Zoran Mamić nije bio najsretniji zbog toga, skočio je s klupe i počeo davati instrukcije igračima. Mnogi od njih prvi put su igrali zajedno pa se moglo vidjeti Husejinovića, Benkovića, Musu i Pamića zajedno, a tu su bili Fernandes, Matel, Antolić...

Nije to bio najjači sastav modrih, ali je bio dovoljno jak da bi prijetio i imao inicijativu na terenu. Samo, sve pokušaje Iveša je skidao. Fernandes, Husejinović, Pamić - pucali su bez uspjeha! Morao im je talentirani Ćorić pokazati kako se to radi u 34. minuti. Fernandes je prošao po desnom boku, ubacio prizemno i Ćorić s desetak metara pogađa Ivešin desni donji kut. Nije pucao silovito, ali bio je precizan.

U jeku dominacije modrih sudac Bruno Marić svirao je kraj prvog dijela i Pamić je mogao odahnuti. Očito je dobro pripremio igrače jer veći dio drugog poluvremena Dinamo je bio taj koji se branio. Čak je Nikolić pogodio glavom gredu 67. minuti, a ošamućeni Eduardo samo je promatrao loptu. Jer, minutu prije su BBB bacili petarde s tribine na travnjak i jedna eksplodirala pokraj Portugalčeva uha pa je trebao pomoć liječnika. Srećom, nakon kraćeg predaha bio je dobro.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dalo je to krila modrima i malo po malo su počeli nametati svoj tempo i igru. A uslijedile su i prilike, koje je Iveša branio kako bi stizale. Fernandes je pucao iz daljine u 75., potom je potpuno sam išao na njega i u toj situaciji "jedan na jedan" vratar Istre opet je pobijedio. U 88. je pucao s desetak metara i opet Iveša brani. U međuvremenu je pucao i Hodžić, opasno je zaprijetio nakon kornera Šimunović, ali mreža se nije tresla.

Mogla se na drugoj strani kad je Kasalica povukao kontru, lopta je došla do Repića i u situaciji gdje su dva igrača Istre bili pred Benkovićem, lopta dolazi do Kasalice, koji je imao vremena s lijeve strane i desetak metara pogledati situaciju, naciljao je i pucao pokraj gola! Igrala se 85. minuta, pobjeda bi bila jako blizu da Kasalica nije loše reagirao. No da Iveša u minutama do kraja susreta nije branio kako je branio, bilo bi minimalno 1:2. A ukupno je moglo biti i 10:3 za modre...

Pamićeva momčad sad je na deset bodova i četvrta je nakon sedam kola, a Dinamo stoji sam na vrhu sa 13. Ono što Mamića ipak treba brinuti jest to da ima čak četiri remija u prvenstvu. Kao i Istra, ali uz pobjedu manje i poraz više, onaj bolan poraz od Lokomotive (1:6).

ISTRA - DINAMO 1:1 (Zlomislić 19'/Ćorić 34')

ISTRA: Iveša, Pavlović, Žižić, Ojdanić, Hadžić (od 90. Gregov), Zlomislić, Zolotić, Mišić (od 58. Repić), Đurić, Heister, Nikolić (od 82. Kasalica). Trener: Igor Pamić.

DINAMO: Eduardo, Musa, Šimunović, Husejinović (od 64. Pjaca), Antolić, Henriquez (od 78. Hodžić), Fernandes, Ćorić (od 64. Rog), Benković, Pamić, Matel. Trener: Zoran Mamić.

>> Volim igrati u Puli i sretan sam zbog gola, ali ne i što nismo pobijedili

>> I ova sezona pokazala je da se sve svodi na Dinamo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

ME
Medo123
21:56 22.08.2015.

mene zanima posto imamo personalizirane ulaznice zasto samo ne ofrede komad tribine koji je kriv, razdjele kaznu sa brojem osoba u toj kocki i pošalju na kucnu adresu. Policija svastiku na stadionu punom kamera istrazuje vec 100 dana.

MA
-Marsijanac-
21:54 22.08.2015.

@Medo ....ma znam , ali tom divljastvu se vec jednom mora stati na kraj. Vec mi se gadi gledati nas nogomet

DI
dinol
22:55 22.08.2015.

Ove retardorane imbecile koji bacaju petarde na teren za uvijek protjerati sa svih stadiona i strogo ih kazniti. Pa to nema veze sa sportom i riskiraju ozbiljnu povredu nekoga na terenu. Zar izbijeno oko policajca nije dovoljna opomena??