PREGUSTA MAGLA

Dinamo pobijedio Osijek 1:0 u neregularnim uvjetima

Foto: GNK Dinamo
Magla
Foto: GNK Dinamo
Magla
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Osijek - Dinamo
13.12.2015.
u 16:52
Nisu domaći izdržali pritisak, pokleknuli su u 41. minuti, ali u prvom planu bio je sudac Zebec jer nije prekinuo utakmicu unatoč magli koja je onemogućavala igru
Pogledaj originalni članak

Osijek i Dinamo igrali su izgubljeni u magli Gradskog vrta u kojem su gosti s minimalnom pobjedom 0:1 (0:1) zadržali čelnu poziciju na ljestvici. U utakmici čiju je regularnost vrlo lako dovesti u pitanje svi su ostali u čudu nakon odluke suca Marija Zebeca i njegovoj nevjerojatnoj ustrajnosti da se nogomet igra po gustoj magli iako se od 50. minute nije vidio ni prst pred nosom.

Prvo poluvrijeme završeno je u gotovo savršenim uvjetima, ali kada je Zebec trebao označiti nastavak, suprotne tribine više se nisu vidjele. Nastavak je doveden u pitanje, a odgoda utakmice izvjesna. Glavni je sudac ipak procijenio kako se sa jednih vrata vide druga što je i osnovni preduvjet za odigravanje i dao "zeleno svjetlo" za nastavak teško gledljive utakmice. Ne zbog lošeg nogometa koji se igrao, dapače prvih 45. minuta bilo je dinamično, već iz razloga što se malo toga uopće moglo i vidjeti, a kako je vrijeme odmicalo sve manje i manje, osim nekoliko baklji koje su, zakamuflirani maglom, ubačene sa gostujuće tribine.

Nakon desetak minuta nastavka ne samo da se nije vidjelo sa jednog na drugi gol, već je upitno je li se okvir vrata vidio i sa dvadesetak metara udaljenosti! Došlo je i do toga da su navijači otvoreno negodovali jer, su kako je vrijeme odmicalo, na koncu skoro pa i ništa nisu vidjeli od onoga što se događalo na terenu. Mnogi su pretpostavljali što se zbiva nakon što bi čuli sučevu zviždaljku.

Inače, Dinamo je u prvom dijelu bio dominantniji, Osijek opasniji, a onda se u 40. minuti Pjaca prošetao obranom domaćina, nanizao trojicu-četvoricu domaćih igrača i zakucao loptu u gol. U odnosu na utakmicu protiv Bayerna Zoran Mamić napravio je tri izmjene, od kojih dvije prinudne – umjesto kartoniranih Taravela i Soudanija te Sigalija koji je završio na klupi priliku su dobili strijelac Pjaca, Machado i Fernandes.

Zanimljiva scena odvijala se na tribinama – na sjeveru gdje su inače i smješteni gostujući navijači okupila se skupina od dvjestotinjak BBB-a iz antimamićeve frakcije ispred kojih je stajao transparent "Sloboda Dinamu", dok se na drugoj strani stadiona, na južnoj tribini smjestila grupa BBB-a odanih Zdravku Mamiću, njih dvadesetak, a koji su potporu pritvorenom izvršnom predsjedniku kluba dali i izvješenim napisom "Sloboda Mamićima". Kohorta je i dalje u bojkotu.

Stadion Gradski vrt

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 5

Gledatelja: 1677

1:0 Pjaca (40)

OSIJEK: Mikulić 5,Arsenić 5, Lesjak 5, Lukić 5, Špičić 5, Šorša 5,5, Kurtović 5,5 (od 75 Roce), Šarić 5,5, Škorić 5,5, Grgić 5,5 (od 55 Matas), Perošević 5,5, trener: Zoran Zekić.

DINAMO: Eduardo 6, Pinto 6, Goncalo 6, Pivarić 6 Pjaca 6,5, Rog 5,5 (od 80. Matel), Machado 6, Antolić 6, Ćorić 6 (od 65. Pavičić), Fernandes 5,5 (od 46. Benković), Henriquez 6, trener: Zoran Mamić.

>> Tijek susreta uživo pogledajte OVDJE

>> Okrenuli smo se u svlačionicu kad smo vidjeli maglu, ali suci su nas vratili

>> 'Ima puno upita za naše igrače, a Osijek nam je Bayern puta tri'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

DU
Deleted user
16:34 13.12.2015.

Daj zovi Brbu da vidimo kaj kaže za maglu.

MA
.Marsijanac
15:49 13.12.2015.

Lijep pogodak Pjace. Nije lako Dinamu, svi protiv njega igraju bunker.

DI
dinamojavolim1
15:48 13.12.2015.

jos jedan dokaz da moras pucat po golu da zabijes gol:)