Putuju u Limu

Prvaci Europe nezadovoljni tretmanom u streljačkom savezu

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Prvaci Europe nezadovoljni tretmanom u streljačkom savezu
17.09.2013.
u 15:08
- Sinovi su mi javili da je reprezentacija u Brnu ostala bez streljiva za nastup. Kako nemate streljiva pitao sam se ja?
Pogledaj originalni članak

Nakon našeg napisa o tome da europskim prvacima u gađanju letećih meta zbog pomanjkanja novca “visi” nastup na SP u Peruu (od 18. do 22. rujna), poduljim pismom obratio nam se Dragutin Vrbek, glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza. On demantira tvrdnju Franje Glasnovića, oca naših strijelaca Antona i Josipa, da je sudjelovanje bilo upitno. A zapravo ispravlja svog direktora reprezentacije Ivana Cvitaka koji je to rekao Glasnoviću.

U svakom slučaju drago nam je da će Giovani Cernogoraz i braća Glasnović otputovati u Limu. No, nezadovoljstvo gospodina Glasnovića, oca i trenera, ostaje:

- Meni doista nije jasno gdje se troši novac iz skromnog budžeta letećih meta od 350.000 kuna. Proračunom za 2013. tako je planirano da se za pripreme reprezentativaca potroši 88.100 kuna a nije potrošeno ni pola od toga. Primjerice, za pripreme za Svjetski kup određena je bila 21.000 kuna a nije se dobila ni kuna. Slično je s pripremama za SP u Limi. Mojim sinovima nije plaćeno streljivo, nisu plaćeni golubovi pa nam Savez duguje 19.200 kuna. Obećano nam je zapošljavanje u vojsci ili policiji, ali od toga nema ništa, čak niti za olimpijskog pobjednika Giovannija Cernogoraza - kaže Glasnović pokazujući nam kopije silnih planova iz saveza.

Ipak, sve ponajviše ostaje na entuzijazmu samih strijelaca u što se on uvjerio još 2003. godine na EP-u u Brnu.

- Sinovi su mi javili da je reprezentacija u Brnu ostala bez streljiva za nastup. Kako nemate streljiva pitao sam se ja, kad nas je Tomislav Šepec, tadašnji glavni tajnik Saveza, obavijestio da vas u Brnu čeka streljivo. Kako ni izbornik Stjepan Vučković nije imao novca da kupi streljivo, zatvorio sam zlatarsku radnju, otputovao u Brno i kupio streljivo. Zbog toga sam se sukobio s čelnicima Saveza pa Ante i Josip 2004. nisu pucali. No, 2005. bio je Svjetski kup u Rimu, pa smo zbog “svetog grada” odlučili popustiti - prisjetio se Franjo, čiji se sinovi između ostaloga već 13 godina izmjenjuju na hrvatskom tronu u parnom trapu.

Glasnović je ustrajan u tome da stvari istjera na čistac, u čemu ima i podršku susjeda i kolega s tržnice u Dubravi.

- Nakon napisa u Večernjaku, ljudi su mi počeli donositi gajbe jabuka i rajčica kao sponzorstvo. Susjed Darko, ljekarnik za cucke i mačke, čak mi je ponudio sto eura, ali odbio sam. Nije toliko stvar u novcu negu u principu. Samo hoću znati gdje se troši novac namijenjen za pripreme, za streljivo i golubove, koji obično ne dobijemo - napominje Glasnović.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.