NOGOMET - 1. HNL

Prvi je čestitao presretni hajdukovac Darijo Srna

17.03.2003.
u 00:00
Čudan je, ali i divan osjećaj ponovo zabijati
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dinamovi navijači nisu bili očarani igrom, već drugu utakmicu zaredom njihovi ljubimci igrali su ispod svoje reputacije. Ipak, uz mnogo prolivenog znoja u Maksimiru je pobijeđen Šibenik (3:1), plavi su nastavili pobjedničkom stazom i Ćiro Blažević imao je na kraju razloga za zadovoljstvo. Ako ni zbog čega, Dinamov trener može biti sretan jer mu je pobjedu donio momak koji je ušao s klupe, dokazavši da modri danas imaju više od 11 kvalitetnih igrača, da kad Olić i Balaban nemaju pucačko poslijepodne, pogotke može postići Dario Zahora.

Pamtit će mladi Vukovarac subotu. Naime, svoja dva pogotka Zahora je postigao nakon više od sedam mjeseci posta, zadnji je put strijelac bio u drugome kolu, zabio je Osijeku još davnog 4. kolovoza. A tek nekoliko mjeseci prije ponosno je zaključio sezonu kao najbolji Dinamov strijelac (14 pogodaka), uz najave da će jednako ubojit biti i ove sezone. Međutim, u Maksimir su stigli Olić i Balaban, od prvog strijelca, Dario je postao čovjek za epizodne uloge. Usto, i sam je izgubio formu, jesenas je u Dinamu igrao jedan drugi Zahora.

- Znate, s 19 godina bio sam najbolji Dinamov strijelac, a to je dečkima poput mene životni san. Nije lako opet ponoviti takvo što, dvije godine zaredom biti na vrhu u ovim godinama gotovo je nemoguće - objašnjavao je jednom razloge velike negativne promjene. Da, mjesecima je živio u oblacima. No, Zahi nije momak kojemu trebate dvaput reći. Vidjevši da se ne živi na staroj slavi, a ni od sjedenja na klupi, uoči zimskih priprema poručio je:

- Dosta mi je toga, naučio sam životnu lekciju. Nitko nije predodređen za igranje u Dinamu. Moram se dokazati, igrat ću budem li onaj stari Zahora.

I odgovor je došao u subotu, za one koji prvi pogodak nisu dobro vidjeli, ponovio je sve još jednom.

- Čudan je osjećaj ponovo zabijati. Ali i lijepo, prekrasno - kao da je opet otkrio svijet pričao je Zahora, prisjećajući se što mu je prolazilo kroz glavu od trenutka kad je Ćiro rekao - ulazi!

- Nisam razmišljao hoću li zabiti, samo sam želio igrati što bolje. Dosad me lopta me nije slušala, sad valjda bude. Njegov je najbolji prijatelj hajdukovac Dario Srna. S te strane imao je razloga za čestitanje, s druge, pak, manje. Naime, baš su Zahorini pogoci Dinamu donijeli pobjedu, ponovo su umanjili Hajdukove izglede za naslov prvaka.

- Jest, Srna mi je prvi čestitao. Bio je presretan, kao da je on zabio. Jer, sve meni bliske osobe znaju koliko mi znače ti pogoci, koliki mi je kamen pao sa srca.

T. Ničota

Pogledajte na vecernji.hr