Zagreb - Istra 2:1

Prvi proljetni poraz Istre, Demoni se sukobili s policijom

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Prvi proljetni poraz Istre, Demoni se sukobili s policijom
14.04.2012.
u 19:59
U Zagreb ih je došlo dvadesetak u dva kombija, a navodni razlog sukoba je što su htjeli ranije izići iz kombija nego je to policija predvidjela...
Pogledaj originalni članak

Istra 1961 doživjela je prvi proljetni poraz. Momčad Igora Pamića pala je na gostovanju kod Zagreba 2:1 te tako prekinula niz od jedanaest utakmica bez poraza. Domaćini su do 2:0 došli u ranoj fazi utakmice, a pogotke su postigli Štrok u 4. i Pavlović u 14. minuti. Za žuto-zelene smanjio je Križman u 87. minuti.
- Ne mogu biti zadovoljan nakon poraza. Teško mi je komentirati utakmicu iz mog kuta. Primili smo dva pogotka u petnaest minuta iz polukontre i prekida. Htio sam igrati hrabro, imamo dobru momčad i u dobrom smo tonusu. Pokušavali smo se vratiiti, pritiskali Zagreb, stvarali prilike. Prekasno smo postigli pogodak, no Zagrebovoj pobjedi nemam niti najmanju zamjerku. Ne bih htio da se sada kritiziraju moji igrači. Za sve što želite kritizirajte mene - kazao je Igor Pamić koji je na klupi ostavio Bačelića-Grgića i Bellea. Igrače koji su po mnogima najjači aduti Istrana.
- Odlučio sam se za tu varijantu jer sam mislio da je najbolja. Najbolje poznajem svoje igrače. Znam da niti jedan od njih ne može, nakon teške utakmice u srijedu, , odigrati kvalitetno posebice u fizičkom smislu. Belleom nisam zadovoljan... No, to vam je nogomet. Mi treneri zamislimo nešto i onda primite dva pogotka u 15 minuta i sve padne u vodu. U sličnoj smo varijanti nastupili i protiv Lokomotive pa smo promijenili. No, igrali smo protiv odličnog Zagreba za kojeg bih volio da uđe u finale kupa. Znam da sada ovima iz Dinama neće biti drago ali volio bih da napokon vidimo nekog drugog u finalu.
Zagrebov trener Dražen Besek imao je posebu želju prije obraćanja novinarima.

- Prije nego iskomentiram utakmicu htio bih pozdraviti Snješka Cerina kojeg je bolest prikovala uz krevet. Htio bih istaknuti da mi je bila čast igrati s takvim igračem. Moram biti zadovoljan kako je moja momčad reagirala na početku utakmice. Na žalost, nismo uspjeli kontrolirati utakmicu svih 90 minuta. Ovo su vrlo važna tri boda za nas. Morali smo strepiti do kraja. U pripremi utakmice protiv Istre sam morao gledati tri njihove utakmice. To je prava natjecateljska momčad koja ima glavu i rep i koja zna što hoće. Sada se moramo odmoriti za utakmicu kupa - kazao je Besek.
U igri vaše momčadi i protiv Istre je bilo previše nonšalancije i neodgovornosti.
- Nije to nonšalancija nego su to navike. Činjenica je da smo imali previše pogrešaka. Daj Bože da je Šovšić nonšalantan onda bi to bilo lako riješiti. No, za takve korekcije trebat će mi puno vremena.
No, Besek je sigurno mogao biti zadovoljan izvedbom jednog drugog veznog igrača. Dinko Trebotić odigrao je sjajnu utakmicu. Najbolju otkako je došao u Zagreb. Očito je da se oslobodio i da se diže u formi.
- Sve ste rekli. Vi ste ga ocijenili najbolje. On ima ogroman potencijal. Nije racionalan i ne može biti jer igra sa srcem. Sada bi htio pokazati sve što nije stigao pokazati. Sada mu je ovo već treća utakmica u kojoj počinje od prve minute i izimno sam zadovoljan njegovom igrom - kazao je Besek.

Neslužbeno doznajemo kako su navijači Istre imali kraći obračun s policijom u blizini stadiona. U Zagreb ih je došlo dvadesetak u dva kombija, a navodni razlog sukoba je što su htjeli ranije izići iz kombija nego je to policija predvidjela...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.